1
Evroliga

DARKO MILIČIĆ JE PONOSAN NA NJEGA: Da li znate koji Partizanov košarkaš je na draftu bio ispred Batlera, Najta, Lenarda i Kleja Tompsona? (VIDEO)

Objavljeno: 19.12.16 u 12:16

Radi se o Janu Veselom, košarkašu koji je 2011. bio šesti pik na draftu.
Momak iz Ostrave se proslavio maestralnim partijama u taboru Duška Vujoševića, koje su ga preporučile NBA skautima u lovu na mlade potencijale. Zakucavanja, atraktivna igra i skokovi su Čeha stavili na poziciju šestog talenta u izboru klubova najjače lige.

Ispred Veselog su na draftu bili samo Kajri Irving, Derik Vilijams, Enes Kanter, Tristan Tompson i Jonas Valančijunas, dok je lista onih iza Čeha impozantnta.

Na sedmom mestu je bio Bismak Bijombo koji se takođe nije preterano dokazao u NBA, dok je osmi pik bio Brendon Najt, zvezda Finiksa, a posle njega plej Šarlota Kemba Voker.

Na 11. poziciji je bio drugi član „spleš braće“, Klej Tompson, Markif i Markus Moris na 13. odnosno 14. mestu.

Posle 15. pozicije i mnogo iza bivšeg košarkaša Partizana su još bili: Iman Šampert, Džimi Batler, Noris Kol, Kenet Farid, Čandler Parsons i mnogi drugi.

Na tom draftu su još učestvovali Čarls Dženkins koji je bio 44. pik i Davis Bertans, 42.

2011. godine je Jan Veseli zaigrao za Vašington, da bi 2014. bio draftovan u Denver, nakon čega se vratio u Evropu. U celokupnoj NBA karijeri je krilni igrač prosečno zabeležio 3,6 poena i 3,5 skokova na oko 15 minuta igre. Upisao je 162 nastupa u najjačoj ligi na svetu.

(Izvor: YouTube/GrobarAlcatrazTV)

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter