0
Ostali sportovi

EVROPSKO PRVENSTVO: Holanđanke i Norvežanke u nedelju za zlato!

Objavljeno: 17.12.16 u 00:08

Reprezentacija Holandije pobedom nad Danskom 26:22 (13:13), a Norvežanke nad Francuskoj (20:16) plasirale se u finale EP u Švedskoj.

Holanđanke su do istorijskog uspeha stigle fantastičnom igrom u drugom poluvremenu kada su u potpunosti zaustavile napad rivalki. Posle prvih pola sata izjednačene igre u nastavku je usledio furiozan start Holandije koja u prvih 13 minuta pravi seriju od 6:0 i to je na kraju bilo presudno.  Do kraja su nastavile u istom ritmu pa su bez većih problema sačuvale vođstvo i ostvarile veliku pobedu.

U pobedničkoj ekipi najefikasnija je bila Estavana Polman sa 7 pogodaka a pratila ju je Kornela Grot sa 6. Kod Danske najraspoloženija je bila Stine Jorgensen 6 golova.

Holandiju u finalu očekuje Norveška, koja je večeras bila bolja od Francuske rezultatom 20:16.

Finale će se igrati u nedelju od 18 časova. Norveškoj će to biti deseto finale Evropskih prvenstava, dok će Holanđanke debitovati u samoj završnici kontinentalnog šampionata.

Pripremio: Vladimir Kolarik

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter