0
Domaći fudbal

FOTO: DEČJE SELO

BUDITE HUMANI: ŽFK i FK Rad vas pozivaju

Objavljeno: 16.12.16 u 16:44

U organizaciji sajta Kafanski selektor i prijatelja u subotu 24. decembra sa početkom od 12 časova biće organizovan humanitarni fudbalski turnir, a sav prihod (slatkiši) biće doniran Dečjem selu u Sremskoj Kamenici.
Na turniru će učestvovati ŠK Čanković, Dečje selo, ŽFK Rad i ekipa sastavljena od redakcije sajta Kafanski selektor, organizaciju su pomogli i nekadašnji fudbaler Rada Vladimir Rodić, kao i Branislav Milošević.

U najlepšem delu starog parka Sremske Kamenice, na obali Dunava predivan prostor a u njemu jedno posebno selo – Dečje selo. Nastalo u velikoj porodici SOS Dečjih sela. Otvoreno 1975. godine kao stoto u svetu i prvo u Istočnoj Evropi. Izgrađeno po ugledu na druga Dečja sela na temeljnim vrednostima SOS Kinderdorf organizacije, kao što su odgovornost, istrajnost i pre svega posvećenost.

Idejni tvorac ovog sela tih sedamdesetih godina prošlog veka bio je dr Milorad Pavlović, veliki humanista i borac za dečja prava, tadašnji sekretar za socijalnu politiku Vojvodine. Po njemu ovo selo i nosi ime. Dr Pavlović je krenuo sa velikom željom da pomogne deci. Okupio je brojne saradnike koji su podržali njegove ideje, a podršku i materijalnu pomoć dobio je od velikog broja građana i organizacija ondašnje države Jugoslavije i SOS Kinderdorf organizacije.

Danas u Dečjem selu brigu o deci svakodnevno, 365 dana u godini, vode vaspitači, negovateljice i stručni radnici različitih profila. U njihovu stručnost i ljubav prema deci, odnosno poslu koji rade, nikako ne treba sumnjati. Decu treba razveseliti anjih jednostavno pohvaliti. Svima njima treba dati podršku. Kafanski selektor upravo to i želi. Ovoga puta fudbal se igra za Dečje selo!

Selektor je po tradiciji poslao pozive. Neki odgovori su već stigli, a neke još uvek čekamo. Legendarni Miloš Šestić, kolega sporstki novinar i komentator Lazo Bakmaz, lepa i uspešna mlada dama u kopačkama Jelena Čanković (ŽFK Ferencvaroš), ŠF Čanković iz Batajnice, naši dragi prijatelji iz FK i ŽFK Rad, novinari, novinarke i još puno gostiju iz sveta fudbala! Gde je fudbal, tu su i navijači, računamo na vas i vašu podršku.

Ako ste humani i ako volite fudbal u subotu (24.12.2016) vas od 12h čekamo u balonu Enfild (Volgina bb, Zvezdara, Beograd). Ni ovoga puta nismo određivali cene karata. Novac na žalost često bude neophodan, ali na sreću nije uvek sve njemu. Ovoga puta karte se plaćaju slatkišima! Napravi paketić ili donesi slatkiš – PODRŽI AKCIJU!

Sve slatkiše sa sobom će poneti naši dragi gosti iz Dečjeg sela. Oni će ujedno i otvoriti turnir utakmicom protiv svojih vršnjaka iz ŠF Čanković. Kažu da i kod jednih i kod drugih ima talentovanih klinaca. Možda se baš u njima kriju neki novi Tadići, Mitrovići ili Vidići

– ŽFK Rad radi na afirmaciji fudbala, ali pored toga, važan nam je i humani aspekt. Jer, biti dobar fudbaler, uvek je lako, ali je još važnije biti uvek dobar čovek. Deca su zaslužila da im za praznike poradimo osmehe, jer to je naša dužnost kao društveno odgovornog kluba i ka tome ćemo uvek težiti, rekla je ispred kolektiva FK Rad, Jelena Polić.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

RASPORED UTAKMICA:

ŠK Čanković vs Dečje selo

ŽFK Rad vs KS prijateljice

Kafanski selektori vs KS prijatelji

[/stextbox]

Ukoliko neko ne može da dođe a želi da da svoju podršku, tu je i račun Dečjeg sela: 840-544667-92, poziv na broj 744.

Direktno od izveštača HotSport-a, Aleksandra Ilića.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter