0
Ostali sportovi

KUP SRBIJE: Večiti derbi u finalu, Partizan dočekao Zvezdu

Objavljeno: 14.12.16 u 23:44

Vaterpolisti Crvene zvezde opravdali su ulogu favorita na bazenu Čair i u polufinalu nacionalnog kupa bez većih problema savladali ekipu Šapca, rezultatom 11:6 (2:2,3:1,4:1,2:2). 

Zvezda je na ovaj način zakazala finale sa večitim rivalom, Partizanom koji je ranije danas, u drugom polufinalu savladao novosadsku Vojvodinu.

Šapčani su uspevali koliko toliko da pariraju favorizovano rivalu samo tokom prve četvrtine, da bi crveno-beli u nastavku pojačali ritam i bez većih problema slomili otpor protivnika. Utakmica je definitivno prelomljena u trećoj četvrtini koju su Beograđani dobili sa ubedljivih 4:1 i u poslednju deonicu ušli sa velikih pet golova viška. U tom trećem kvartalu viđen je i najlepši trenutak meča kada je golman Šapca Aleksić, poput Denisa Šefika, šutem sa svog gola smanjio rezultat na 9:4.

Poslednju deonicu igrači Zvezde su rutinski priveli kraju, vodeći više računa o tome da se dodatno ne zamaraju pred finalni meč.

Trener Crvene zvezde Aleksandar Nikolić imao je razloga za zadovoljstvo posle meča:

– Bili smo skoncentrisani, ušli smo u meč da pobedimo a da se pri tome previše ne trošimo.Sve je bilo kako smo planirali. Očekuje nas utakmica sa Partizanom. Ne treba da se troše reči. Partizan je Partizan, dugo igraju zajedno, mi smo se tek sastavili ove godine. Daćemo maksimum, pokušaćemo da pružimo snažan otpor i ako ispunimo sve što smo zamislili rezultat bi mogao da dodje.-

Šef stručnog štaba Šapca Balša Nikolić nije bio previše razočaran posle meča, svestan jačine protivnika protiv kojeg su igrali:

– Ispunila su se očekivanja, Zvezda je opravdala ulogu velikog favorita. Čestitam momcima, dali su od sve sebe. Nastavljamo sa radom sa željom da se Zvezdi revanširamo u susretu koji nam sledi za manje od mesec dana.-

Finalni susret Partizan – Crvena zvezda je u četvrtak u 16.45. U 19h počinje žensko finale izmedju Crvene zvezde i Vračara.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Crvena zvezda – Šabac 11:6 (2:2,3:1,4:1,2:2)

Bazen Čair. Gledalaca 600. Sudije:Golijanin i Jovančević. Isključenja: Crvena zvezda 8, Šabac 7. Peterci: Crvena zvezda 2(2).

CRVENA ZVEZDA: Kralj, Tankosić, Jović, Ivanović, Šuberić, Ilić 1, Bjelić 2, Ljubenović 3, Nikolov 1, Ćorić. Drašković 2, Peković 1, Todorovski, Bursać 1. Trener: Nikolić.
ŠABAC: Aleksić 1, Ličanin, Marković 2, Petković, Budurin 2, Tešić, Car, Lazarević, Bogićević, Tenžera, Manić, Cvetković 1, Milović, Ukumanov. Trener: Nikolić.

[/stextbox]

Pripremio: Vladimir Kolarik

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter