1
Vremeplov

VREMEPLOV: Sećanje na najgori debi u istoriji fudbala, a sasvim moguće i sporta uopšte (VIDEO)

Objavljeno: 13.12.16 u 00:10

Kažu da je prvi utisak veoma bitan. Od njega zavisi da li ćete dobiti posao, od njega zavisi da li će vam slatka devojka na koju ste bacili oko dati pozitivan signal u vidu broja telefona, a od njega zavisi i vaš lični motiv. Njemu jednostavno nije bilo suđeno…

Real iz Madrida je dočekao Atletik Bilbao 22. septembra 2005. godine, u okviru četvrtog kola španske Primere. Susret po mnogo čemu uobičajen, mnogi će i više od decenije kasnije pamtiti kao meč na kom je viđen verovatno najgori debi u istoriji fudbala, a nije isključeno ni sporta generalno.

A sve je slutilo na katastrofu…

Džonatan Vudgejt je stigao u Madrid iz Njukasla i naterao mnoge da se zapitaju zašto. Iako nesumnjivo štoper velikog talenta, Vudgejta je od samog početka karijere pratio glas igrača sklonog povredama, zbog čega je, između ostalog, odigrao samo 28 mečeva za „Svrake„, iako je po dolasku iz Lidsa postao pravi komandant odbrane.

Neverovatna partija u polufinalu Kupa UEFA i činjenica da je tada zvezdu u usponu, Didijea Drogbu, maltene stavio u džep u prvom susretu polufinala, vinula je Vudgejta u, poetski rečeno, zvezdano nebo evropskog fudbala, a koliko je značio svom timu pokazao je i revanš, kada je Drogba bez većih muka postigao dva gola i doneo Olimpiku plasman u finale.

To nije prošlo nezapaženo, pa stigao poziv iz Madrida, uprkos tome što je bio osuđen na 100 sati dobrotvornog rada, nakon što je pretukao jednog Kineza u Lidsu, u vreme dok je nosio dres ovog tima. 

Šta je Real želeo? Štopera čija brzina može da se meri sa brzinom najbrižih napadača na svetu, a koji poseduje tehniku kakvu bi poželeli mnogi vezisti, fudbalera koji se uklapao u sliku koju su mediji u Madridu stvorili o Vudgejtu – nasledniku Fernanda Jera. 

Šta je Real dobio? Hodajuću povredu, čoveka čiji su medicinski računi stizali bez prestanka – članak, koleno, prepone i misteriozna povreda koja ga je sprečila da zaigra godinu dana po potpisu za tim iz Madrida.

Ugovor sa Realom je potpisao 20. avgusta 2004. Za „Kraljevski klub“ je debitovao 22. septembra 2005. I to kako!

Samo 24 minuta mu je bilo potrebno da postigne jedan od najlepših autogolova u istoriji stadiona „Santijago Bernabeu„, za prednost Bilbaa

U drugom poluvremenu su Robinjo i Raul doneli preokret, a onda je Vudgejt ponovo zablistao. Jedan neoprezan start u 66. minutu na sredini terena naterao je sudiju da Vudgejtu pokaže drugu javnu opomenu i put u svlačionicu.

Možda najbolji opis svog nastupa Vudgejt je dao u samo par reči:

– Jeb**e, kakav debi.

Uspeli su Madriđani da stignu do trijumfa, uspeo je i Vudgejt da pokaže u narednom periodu zašto je stigao u Madrid, iako se u njemu nije zadržao.

Ali, ni Real, ni jedan od najtalentovanijih igrača zadnje linije engleskog fudbala neće moći da izbrišu sećanje na dan kada je Džonatan Vudgejt pokazao šta znači očajan prvi utisak.

(Youtube/FootballFanCast.com)

 

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter