3
Fudbal

OGLASIO SE DINAMO: Ne zanima nas regionalna liga

Objavljeno: 13.12.16 u 15:49

Iz zagrebačkog kluba poručuju da ih liga sa klubovima iz biše Jugoslavije, pogotovo u formatu koji je ovih dana iznet u javnost, ne zanima.

Nedugo nakon vesti da bi od jeseni 2018. godine mogla da startuje fudbalska regionalna liga, stiglo je dosta negativnih komentara, čelnika klubova iz regiona, na račun iste. 

Iako iz makedonskog saveza, koji se ovih dana najviše oglašavao povodom ove ideje, tvrde da su svi savezi i klubovi zainteresovani za učešće u ovom takmičenju, iz zagrebačkog Dinama poručuju drugačje.  Kako tvrdi Index.hr , čelnici hrvatskog šampiona naglašavaju da je za njih domaće prvenstvo prioritetno takmičenje i da nemaju nameru da ulaze u ligu u kojoj bi nastupale isključivo ekipe iz bivše Jugoslavije.

: -Možemo samo načelno reći kako je GNK Dinamu prioritet hrvatska liga te da nas ona regionalna, pogotovo u ovoj formi koja se spominje u medijima, dakle s klubovima isključivo s područja bivše države, jednostavno ne zanima- poručili su za Index čelnici Dinama.

Sa druge strane iz redova njihovog najvećeg rivala splitskog Hajduka, kao i iz Rijeke za sada nemaju zvaničan komentar na ovu temu. 

Pripremio:Vladimir Kolarik

 

0
0

3 Komentara

  1. Imaju pravo ovi iz Dinama. Kad sam procitao sta Makedonci mastaju zamalo da riknem! Tako je kad „malim djokicama“ das da mastaju. Kojih 24 kluba, koja idiotarija,koje more grupe. Da igra Skendija, Bregalnica,Turnovo….? Kljucni kriterijum treba da bude KVALITET buduce lige. To treba da opredeljuje i format i sve, inace sve se pretvara u besmisao. Ako ta nova nadnacionalka nece biti znatno bolja i jaca od bilo koje pojedinacno, onda nema smisla osnivati je. Drugi kriterijum je da ta liga ne sme biti suprostavljena nacionalnim sampionatima ,niti ih iskljucivati. A to odmah podrazumeva problem kalendara i problem broja ligasa. Liga sa cetrnaest klubova bi vec imala problem kalendara i trazila bi ozbiljna smanjenja nacionalnih liga ,npr na 12 ligasa. Tek takva liga bi donela kvalitet i koliko toliko omogucila ,uz korekcije broja ligasa u nacionalnim sampionatima ,te uz promene formata istih, nesmetano odvijanje obe lige u jednoj kalendarskoj godini.
    Liga 12torice bi podrazumevala i pravilo da svakkljalni savez ima min. po jednog ligasa i to bi bio jedini izvansportski kriterijum. Evo neke projekcije:Slo 1 , Hr 3, Srb 4, Bih 2, CG 1, Mak 1…..! Ako bi se nasao modus vivendi za jedinstvenu Ligu 14torice, onda bi dva dodatna mesta bila popunjena.sa kvalifikacijama u kojim bi ucestvovali. sest klubova,i to vicesampioni Slo, CG, ,Mak i jos po jedan klub iz Hr,Srb i Bosne.Igranje u dve grupe bi omogucilo nesto sireg prostora za siri format,cak i do 16 klubova ( dve grupe po osam).Dalji taakmicarski format bi ovisio od kalenadara,a najverovatnije bi dalje islo po cetiri najbolja kluba iz obe grupe. Tek jedan ovakav ili slican format Lige bi imao smisla, sve izvan je bez smisla,tj. nepotrebno.

    Liga bi zbog ogranicenja kalendara mogla da se igra u dve grupe uz novih 14 kola do kraja.
    Mislim da fudbalski savezi Hr i Srb treba da preuzmu kljucnu ulogu u osnivanju ove lige u neposrednim pregovorima a ne da malci vrsljaju sa svojim nezajazljivim zahtevima a to bas vodi prema nigde i sve pretvara u uzaludan posao. Ovo sto su Makedonci napravili je isto kao da UEFA dadne FS Srbije da pravi format Lige sampiona a Srbi prvo ubace Zvezdu i Partizana, pa onda traze 22 clana i osam iz kvalifikacija. Jasno je cemu bi to vodilo….nigde i nicemu!!!

    0
    0
    Odgovori
  2. ..imam predlog, da MI Srbi osnujemo ex. YU ‘regionalnu ligu’ BEZ HRVATSKIH klubova, a umesto ‘rvata pozvati bracu grke i TO JE TO

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter