0
Košarka

FOTO: TWITTER

NBA: Neka se najjača liga plaši Nikole Jokića, Dragić pobedio Jutu (VIDEO)

Objavljeno: 13.12.16 u 09:04

Srbin i Slovenac su noćas dominirali na parketima NBA lige.
Dalas je neočekivano lako slavio protiv Denvera koji je imao ulogu blagog favorita, od samog satrta su Meveriksi poveli i prednost nisu ispuštali tokom celog meča. Pred poslednju četvrtinu, Dalas je imao zalihu od čak 25 poena. Najbolji igrač na utakmici je bio srpski centar Nikola Jokić sa novim dabl-dabl učinkom od 27 poena i 11 asistencija. Srbin je tako oborio ovosezonski rekord od 23 poena na jednom meču i izjednačio se sa svojom prošlogodišnjom partijom, do ove utakmice najuspešnijom u karijeri, protiv Toronta kada je takođe ubacio 27 poena. U pobedničkom taboru je sa 25 poena najbolji bio Metjuz koji je neverovatno pogađao za tri poena.


(Izvor: YouTube/DownToBuck)

Balkan je noćas bio definitivno budan a za to je pored Jokića bio zadužen Goran Dragić koji je „razbio“ odbranu Vašingtona. Njegov Majami je pobedio rezultatom 112:101 tek nakon što je u poslednjoj četvrtini slomio otpor „mađioničara“. Vizardsi su u par navrata imali osam poena razlike ali nisu uspeli da pobegnu na dvocifrenu prednost, što je Hitu uspelo u završnoj deonici. Dragić je briljirao sa 34 poena i po pet asistencija i skokova, dok ga je Hasan Vajtsajd sledio sa 17 poena. Na drugoj strani su Vol i Bil ubacili ukupno 59 poena, Vol 30 a Bredli Bil poen manje, ali im je falio neko od saigrača da bi dobili kompaktni Majami.

(Izvor: YouTube/Ximo Pierto)

Hjuston je protiv Bruklina vezao sedmu pobedu, nezaustavljive Rokitse je noćas vodio Džejms Harden sa maestralnih 36 poena dok je Erik Gordon imao 24, a Rajan Anderson 19. Za Netse je centar Bruk Lopez imao glavnu reč pod obručem ubacivši 26 poena. Bruklin je držao prednost tokom prve polovine početnog kvartala koju je brzo izgubio, onda je Hjuston bio taj koji je prokockao plus od 15 poena i prepustio vodstvo svom rivalu, ali je odlična partija Hardena ipak odlučila pobednika.

(Izvor: YouTube/Ximo Pierto)

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Rezultati:

Indijana – Šarlot 110:94
Majami – Vašington 112:101
Toronto – Milvoki 122:100
Hjuston – Bruklin 122:188
Dalas – Denver 112-92
LA Klipers – Portland 121:120
Sakramento – LA Lejkers 116:92

[/stextbox]

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter