12
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

ĐURĐEVIĆ: ’Grof’ me nije hteo jer nisam bio ’kalibar’ za Zvezdu, hvala im na tome

Objavljeno: 13.12.16 u 10:29

Uroš Đurđević se osvrnuo na dane kada je lako mogao da zaigra u crveno-belom dresu.
Het-trik kapitena mlade reprezentacije je još uvek glavna tema domaće štampe, Đurđević je trenutno jedan od najeboljih igrača u ligi ali i srpskih napadača sveukupno.

U izjavi za Informer se osvrnuo na period života kada ga je pratila Crvena zvezda koja je napravila jednu od najvećih grešaka u svojoj modernoj istoriji što nije dovela ovog mladog ofanzivca.

Tačno je da me je gospodin Terzić zvao i želeo da me angažuje. Čuo sam kasnije da je stručni štab imao drugačije mišljenje u smislu da ima na toj poziciji dosta igrača, a imali su i “dojavu” iz inostranstva da Uroš nije kalibar za Zvezdu. Hvala im na tome. Vreme će pokazati čija je procena bila prava. U međuvremenu, Marko Nikolić je preuzeo Partizan i više nije bilo dileme. Dolaskom u Partizan sam sve dobio i tek ću vratiti kroz utakmice i odnosom prema dresu koji nosim, rekao je Uroš Đurđević.

Napadač Partizana je još rekao da mu ne prija „etiketiranje“ od strane navijača Zvezde da je on „Zvezdino dete“, zbog toga što ga ne vežu najlepše uspomene za pionirske dane u crveno-belom taboru:

– Mnogo se pominje da sam Zvezdino dete i cela ta priča Partizan, Zvezda… Želim da razjasnim, ja sam kao pionir najuren iz Zvezde u najpogrdnijem smislu te reči, bez razloga. Afirmaciju sam stekao u Radu gde sam igrao za kadete, omladince i debitovao za prvi tim. Posle dve i po godine u inostranstvu napravio sam najbolji mogući potez prelaskom u Partizan. Kada me neko prihvati raširenih ruku, kako ja mogu da mu vratim drugačije nego igrama, golovima, ponašanjem, odnosom, bio je jasan Đurđević.

Bivši fudbaler Rada, Palerma i Vitesea se dotakao i trenera Zvezde Miodraga Božovića:

– Ako je to izjavio gospodin Božović, onda okej… Nema tu više šta da se doda ili oduzme. Ja sam u Srbiju došao kao slobodan igrač i verovatno je on pomislio da samim tim što sam slobodan nemam vrednost, zaključio je Uroš Đurđević.

Đurđević je do sada u Superligi postigao devet pogodaka.

0
0

12 Komentara

  1. U ovome je glavni gubitnik bila zvezda, možda im teško priznati da su igubili sjajni biser, a od stranaca će uskoro slediti verovatno tužbe i ucene za pare, tako to biva kad se ne razmišlja, ili čisti papiri samo da se maknu iz raspada sistema, biće Partizan opet prvak, neće uskoro ni sudije pomoći crveno belima, sutra može lako biti da će izgubiti od radnika.

    0
    0
    Odgovori
  2. Ti nikad nećeš ni biti kalibar za zvezdu. Nekada nisi ni bio pod ugovorom. Verovatno ti je sada krivo što nikada nećeš zaigrati, zato i daješ takve izjave.

    0
    0
    Odgovori
  3. Samim oblacenjem SVETOG DRESA POSTACES COVEK, A NE SMRAD !! Eno, Stojke ti je spremio CUVENU MAJICU za ‘oprost’ greha uz poruku, da si dolaskom u SVETI KLUB IZABRAO CAST, A NE POSHASTTT .!. XXAAXXAA .!.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter