2
Fudbal

NEVIĐENI SKANDAL, PLANETA JE U ŠOKU: Više nego sramna kazna za Šapekoense! (FOTO)

Objavljeno: 12.12.16 u 11:34

Koliko god se svi trudili da pomognu nesrećnom Šapekoenseu, postoje i oni koji žele dodatno da ga unište.

Zaista neverovatne vesti iz Brazila! Brazilian Code of Sports Justice, iliti, Sportski sud Brazila dodelio je sramotnu kaznu za Šapekoense, klub koji je pre desetak dana izgubio gotovo kompletan stručni štab i igrački kadar u avionskoj nesreći.

Naime, po članu 203. zakona ovog organa, Šapekoense je kažnjen sa 100.000 reala, odnosno, blizu 30.000 evra jer se nije pojavio na poslednjem meču brazilske lige protiv Atletiko Mineira.

Ni to nije sve, Šape je kažnjen i spušten dve pozicije niže na tabeli iz istog razloga, piše ‘El Mundo Deportivo’.

GOL GODINE POSTIGNUT NA ‘MAKSIMIRU’: ‘Makazicama’ igrača Dinama se divi cela Evropa! (VIDEO)

I dok se svi utrkuju da pomognu Šapekoenseu u borbi protiv vetrenjača, ovaj Sportski sud je odlučio da po svaku cenu izbegne pomoć, te makar u ovom slučaju na neki način izbegne zakon i obezbedi lakši oporavak klubu.

Podsetimo, u avionskoj nesreći poginulo je 76 osoba, od čega najveći deo ekspedicije Šapekoensea koja je išla na finale Kupa Sudamerikana.

Taj trofej kasnije je na inicijativu njegovog protivnika dodeljen ‘najtužnijem klubu na svetu’, ali u brazilskom prvenstvu desilo se obrnuto, te je Šape drastično kažnjen.

0
0

2 Komentara

  1. To ide po automatizmu, tako kompjuter sam odradi. A sigurno da ce se naknadno sve resiti kako treba i ispraviti. I ako je po propisu ici ce u nizi rang…. Sve je to normalno, sta sad da se radi…

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter