13
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

PAZI, ZVEZDA GAZI: Na Jadranu nema ravnog crveno-belima (VIDEO) (FOTO)

Objavljeno: 11.12.16 u 20:45

Košarkaši Crvene zvezde su savladali Budućnost rezultatom 77:54 u derbiju 13. kola ABA lige.
Fantastična atmosfera u „Morači“ nije pomogla domaćem timu da „skine skalp“ aktuelnom šampionu.

Zvezda je do prve dvocifrene prednosti stigla sredinom početnog kvartala kada je Mitrović pogodio trojku za 13:2. Gosti su nastavili istim tempom ali je Budućnost u finišu tog dela uspela da uhvati priključak kako meč ne bi bio prerano rešen.

U četvrtom minutu druge četvrtine su crveno-beli opet pobegli Podgoričanima koji u tim trenucima nisu mogli da se snađu na svom parketu. Gudurić i Mitrović su pogađali i tada se videlo da će Zvezda sa velikom zalihom na pauzu.

Ista slika samo nova četvrtina. Gostujuća ekipa je punila koš „plavih“ koji su statirali pred raspoloženim evroligašem. Poenima Voltersa u poslednjem minutu pretposlednje deonice je Zvezda imala razliku od 21 poena. Markus Vilijams je u poslednjoj sekundi ovog dela meča pogodio maestralnu trojku preko ruke.

I pre završnog kvartala je sve bilo rešeno. Budućnosti je bilo potrebno čudo koje se, očekivano, nije desilo. Crvena zvezda je držala rastojanje od 20 i više poena razlike i upisala 13. pobedu iz isto toliko mečeva u ABA ligi.

U pobedi crveno-belih je najefikasniji bio Kuzmić sa 13 poena, Dženkins je postigao 11, a Volters i Simonović su ubacili po 10. Rejnolds je sa 11 poena bio jedini dvocifreni u ekipi iz Crne Gore.

U 14. kolu regionalnog takmičenja, Crvena zvezda će igrati protiv MZT-a, a Budućnost sa Cedevitom.

0
0

13 Komentara

  1. Ova sklepana frankenstajn ekipica fmp-ea od ex. YU sponzora (ide-a, voli..) je TRENUTNO ‘bljesnula’ k’o NEKADA Hemofarm, Radnicki, kk Beocin,cibona, zadar..a sada ih nema nigde, a ovaj kk mutant u koji se guraju novci sumnjivog porekla iz ne tako davne proslosti, uskoro krece RASPLET OSNIVACKOG „KAPITALA“ kk mutanta, NESTACE KAO I PRETHODNI KK NA CIJE IME SU SE NADOVEZALI i PRISVOJILI SVE, pocevsi od grba, pecata, boja..i izrentirali za ‘sicu’ crvene narikaceee .!. XXAAXXAA .!. JOS LOMA I KRECE SE SA NJIMA DOBRO POZNATIM ‘starim zanatima’, tipa: Popravke kisobrana, cetke i metle, glancanje patosa i obuce, senjepu po stajgama i ostalim radnjama samo njima svojstvenim i generacijski nasledjenim tj. u GENIMA IM JEEE CRVENI FENJERRR .!. XXAAXXAA .!.

    0
    0
    Odgovori
  2. Ova sklepana frankenstajn ekipica fmp-ea od ex. YU sponzora (ide-a, voli..) je TRENUTNO ‘bljesnula’ k’o NEKADA Hemofarm, Radnicki, kk Beocin,cibona, zadar..a sada ih nema nigde, a ovaj kk mutant u koji se guraju novci sumnjivog porekla iz ne tako davne proslosti, uskoro krece RASPLET OSNIVACKOG „KAPITALA“ kk mutanta, NESTACE KAO I PRETHODNI KK NA CIJE IME SU SE NADOVEZALI i PRISVOJILI SVE, pocevsi od grba, pecata, boja..i izrentirali za ‘sicu’ crvene narikaceee .!. XXAAXXAA .!.

    0
    0
    Odgovori
  3. Bez ikakvih problema bice na kraju 26-0 jer ne postoji ekipa koja moze da ugrozi Zvezdu.Svakog ce lagano da dobiju sa 20-tak razlike,ako budu hteli.Minimum su za dve klase iznad Buducnosti i Cedevite,a te dve ekipe su za klasu kvalitetnije od Cibone i partizana,dok su oni za klasu bolji od ostalih i to je to.Za F4 ce se voditi bitka za to 4.mesto izmedju Cibone i partizana,ko ce biti ponizen od Zvezde u polufinalu a za titulu se i ne postavlja pitanje.

    0
    0
    Odgovori
  4. Baš bih voleo vatikance u plej-ofu , da ih trtnemo ,a onda GdK da komentariše!!! On kao i drugi navijači jsd kk prošlost . Pravi derbi Srpskog i Hr. kluba . Jedva čekam tooooo !!!!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter