4
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

ILI KAKO ONI KAŽU, ILI NIKAKO: Hrvati neće sa Srbima da igraju fudbal

Objavljeno: 09.12.16 u 10:46

Jedan od najvećih problema regionalnoj ligi jesu navijači, te bi UEFA mogla da „skloni“ Srbiju iz regionalne lige bivše SFRJ.
Zagrebačke Sportske novosti prenose da je najrealnija opcija za organizaciju regionalne lige ideja o više formata tog takmičenja, te da sa ostalim bivšim zemljama Jugoslavije ne bi igrali timovi iz Srbije, Crne Gore i Makedonije.

U jednoj od liga bi tako nastupali, pored hrvatskih i slovenačkih, češki i austrijski klubovi, kao što su Sparta, Slavija, Salzburg, Rapid… U toj ligi bi se našli i mađarski i slovački timovi, kako navode hrvatski novinari.

Aleksandar Čeferin, predesnik Evropske fudbalske unije, bi po navodima štampe srpske klubove stavio u ogranak sa onima iz Albanije, Rumunije, Bugarske, Makedonije, Grčke i Turske, a ima naznaka i o organizovanju regionalne lige na prostorima nekadašnjeg SSSR-a gde bi Rusija, Gruzija, Moldavija, Jermenija i Azerbejdžan imali svoje učesnike.

Davor Šuker i Zvonimir Boban imaju veliku ulogu u celokupnoj priči oko regionalnih liga. Jedan od razloga za „cepanje“ regiona je sprečavanje nasilja, koje zasigurno ne bi bilo sprečeno spajanjem srpskih i albanskih klubova, ili turskih i grčkih. Zvonimir Boban je zamenik glavnog sekretara Međunarodne federacije fudbalskih asocijacija, dok je Šuker član izvršnog odbora.

0
0

4 Komentara

    • ’45, kad je od Ustake reprezentacije osnovan mali placizan…Sta kaze vase pucanstvo za cokoladice?Morate Kolindicu da podrzite…

      0
      0
      Odgovori
  1. Hoće samo njihov klub iz 32 zagorske divizije osnovanog u zagrebu sa privremenim boravištem u Beogradu. Uzmite ga i ne vraćajte to crno zlo,vratite ga u maticu.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter