0
Košarka

BIVŠI PREDSEDNIK SE JAVIO: Prva reakcija Đilasa na kandidaturu Danilovića

Objavljeno: 08.12.16 u 15:00

Nakon što je Predrag Danilović danas podneo zvaničnu kandidaturu za predsednika Saveza, to je prokomentarisao bivši čelni čovek Dragan Đilas.

Đilas je u izjavi o podnošenju kandidature Danilovića rekao da je srećan i zadovoljan kada je video ko će ga naslediti.

Bivši predsednik Košarkaškog saveza Srbije je dodao puno reči hvale o nekadašnjem košarkašu Partizana i time pokazao da je veoma srećan što će baš njemu „prepustiti fotelju“.

– Zaista sam i srećan i zadovoljan što će jedna takva košarkaška legenda doći posle mene na čelo KSS. Saša Danilović je jedan od najboljih košarkaša Srbije u našoj istoriji. U više situacija kada sam sarađivao sa njim uverio sam se da mu je interes srpske košarke bio uvek prioritet u odnosu na bilo koje klupske interese. Ponosan sam što se opredelio da na mestu potpredsednika zadrži ljude koje sam i ja predložio na te funkcije, dodajući u svoj tim i jednog od najboljih srpskih privrednika Bojana Raduna. Dolazak Saše Danilovića na čelo Saveza je najbolja garancija da će i Savez i košarka uopšte nastaviti da se razvijaju, rekao je Đilas.

Dragan Đilas se osvrnuo i na uspešno vođenje Partizana od strane Danilovića kada su crno-beli beležili neke od najvećih uspeha nove istorije kluba:

– Predrag Danilović je čovek pod čijim rukovođenjem je Partizan stigao i do Fajnal fora Evrolige. Uz to je bio i član borda FIBA Evrope u dva mandata, zaključio je doskorašnji prvi čovek srpske košarke.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter