0
Fudbal

REGIONALNA LIGA: Ni čelnici u hrvatskom fudbalu nisu oduševljeni predlogom

Objavljeno: 07.12.16 u 17:05

Hajduk Split je izričito protiv regionalnog takmičenja, Dinamo nema stav, a Rijeka neupućena.

Selektor mlade reprezentacije Hrvatske, Nenad Gračan je među prvima rekao da pre nije nego što jeste za regionalnu ligu jer prema njegovom mišljenju ona neće doneti ništa dobro fudbalu na prostorima bivše Jugoslavije:

Navijači koji danas dolaze na utakmice u Hrvatskoj ne znaju za te klubove iz bivše Jugoslavije. Sa stanovišta sponzora i marketinga, kad su u pitanju seniori – možda, na većem tržištu, ali ne znam u kojem smislu bi to moglo ići s obzirom na termine i sve to zajedno, rekao je Gračan.

Selektor mlade reprezentacije naših komšija je dodao da Hrvatskoj ne treba jedno ovako takmičenje jer i sama ima relativno dobre lige i škole fudbala iz kojih izlazi dosta kvalitetnih fudbalera i da sve to već funkcioniše dobro, što pokazuju rezutati seniorske reprezentacije.

– Ne znam što bi klubovima bilo bolje u regionalnoj ligi, s obzirom da smo osuđeni da stvaramo i prodajemo, zaključio je selektor reprezentacije do 21 godine.

REŠENO: Svi se složili oko regionalne lige

Splitski Hajduk je jasno izneo svoj stav koji se protivi stvaranju regionalnog takmičenja, kao i da nisu učestvovali u razgovorima za regionalnu ligu mlađih kategorija koja je najavljena kao projekat koji će se ostvariti iduće sezone.

Dinamo i Rijeka su takođe govorili o sportskoj temi dana na Balkanu. Zagrepčani će sačekati da im HNS predstavi detaljan plan sa idejama o ligi i da do tada nemaju konkretan stav, dok su čelnici Rijeke izbegli dublju raspravu uz objašnjenje da za sada nemaju nikakve zvanične informacije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter