0
Domaći fudbal

FOTO: ŽFK Rad

FUTSAL: Devojke Rada se oprobale na ‘petoparcu’

Objavljeno: 06.12.16 u 17:54

Fudabalerke Rada nisu uspele da prođu kvalifikacionu grupu „Međunarodnog turnira prijateljstva Pljevlja 2016“, tako da su se ranije oprostile od borbe za jednu od medalja.

Ovakav plasman malo ko je očekivao, izuzev onih koji pomno prate zbivanja u ženskom fudbalu. Naime, tri prvoplasirane ekipe na turniru u Pljevljima (Agram, Srebrenik i Tiverija) su dugo na okupu i vidljivo je da posebnu pažnju posvećuju igri na “petoparcu”.

Petorka Rada u sastavu: Todorović, Ćorluka, Mirčetić, Mičić i Tanasković, itekako, je pokazala maštovitost, majstorstvo i umešnost u igri na “petoparcu”, ali do onog trenutka dok su imale snage. Nažalost, “klupa”, uz nužno uvažavanje njihovih kvaliteta na zelenom tepihu, nije bila adekvatna zamena, i videlo se koliko nedostaju Jelena Milenković i Milica Smiljković.

FOTO: ŽFK Rad
FOTO: ŽFK Rad

U prvom meču protiv ekipe Padina iz Plovdiva građevinarke su dugo vodile da bi bugarke poravnale rezultat i na kraju meč je završen nerešenim rrezultatom 1:1. U drugom meču, protiv domaćina Breznice, opet su građevinarke bile te koje su postigle prvi gol, potom su Pljevaljke poravnale rezultat, i na kraju su, kad je ponestalo snage ‘građevinarkama’, preokretom došle do ubedljivog vođstva od 4:1.

S, obzirom na ostale rezultate, fudbalerke Rada imale su priliku da u trećoj utakmici protiv Tiverije iz Strumice i minimalnom pobedom trasiraju put za četvrtfinale. I opet se dogodilo nešto već viđeno. Povele su Radovke sa 1:0, ali nisu izdržale i Makedonke su pobedom od 2:1 vizirale pasoš za nastavak takmičenja.

Pripremio: Aleksandar Ilić

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter