0
Ostali sportovi

HUMANITARNA POBEDA: Na ‘Sportskom bazaru’ prikupljeno više od 600.000 dinara

Objavljeno: 05.12.16 u 11:48

Na drugom humanitarnom „Sportskom bazaru“, u organizaciji osvedočenog humanitarca Jovana Simića i EXIT fondacije, prikupljeno je više od 600.000 dinara za izgradnju hemato-onkološkog odeljenja u Nišu za lečenje dece obolele od raka.

Prodajom dresova i opreme srpskih sportista, među kojima su se posebno izdvojili ogrtač Andije Prlainovića, olimpijski dres Miroslava Raduljice, kao i plivačka kapa Milorada Čavića, prikupljeno je 452.450 dinara, a zaposleni u EXIT festivalu dodali su još 150.000.

Ovo je nastavak akcije „Asovi za decu“, kada je na humanitarnom meču u Beogradu, koji je održan u maju ove godine na stadionu Partizana, a na kojem su učestvovale najveće zvezde domaćeg fudbala, prikupljeno 14,5 miliona dinara za ovo odeljenje.

Sportski bazar, nesvakidašnja dobrotvorna akcija, zahvaljujući Simiću i EXIT fondaciji, uz podršku NURDOR-a i Mikser Hausa, okupila je na jednom mestu veliki broj sportista, pisaca, glumaca, voditelja i drugih javnih ličnosti velikog srca.

– Jovan Simić je toliko akcija napravio i on je neko kome se divimo i čiji rad uvažavamo. To što on radi je velika stvar i svi bi trebalo da se ugledamo njega. Mi iz Fudbalskog saveza Srbije ćemo uvek biti tu da pomognemo – izjavio je trener golmana ‘A’ reprezentacije Srbije Radiša Ilić, koji se zajedno sa Ivicom Kraljem na štandu FŠ družio sa posetiocima.

Velika gužva tokom celog Bazara bila je na štandu Zorana Kesića i ekipe emisije “24 minuta sa Zoranom Kesićem”. Sav kontigent majica i šolja, koje su zaštitni znak ove emisije, prodat je u rekordnom roku.

– Svih 85 šolja koje smo doneli razgrabljene su u prvih 15 minuta Bazara. Čestitam svima koji su bili u Mikseru, ovo je mali korak ka izgradnji bolnice u Nišu, ali bitno je da i dalje koračamo – rekao je popularni voditelj i istakao da je ponosan na njihovu ekipu koja se uvek odaziva ovakvim akcijama.

Jedan od najposećenijih bio je štand altruističke sekcije “Šampioni srca” beogradske Matematičke gimnazije gde su se prodavale zanimljive majice sa likom Nikole Tesle.

Ovoj entuzijastičnoj grupi mladih ljudi pridružili su se i glumci Nikola Rakočević, Stefan Bundalo i Branislav Lečić, kao i plivač Milorad Čavić, koji je za ovu priliku donirao vredne rekvizite iz svoje bogate plivačke karijere.

Čitalačka publika uživala je u druženju sa piscima, koji su potpisivali svoje knjige i ćaskali sa posetiocima. Štandovi Branka Rosića, Vladimira Kecmanovića, Gorana Gocića i Marka Vidojkovića su na kraju Bazara ostali prazni, kao i štandovi Vice-a, Mentalnog razgibavanja i THC la Familije.

Za sjajnu atmosferu bio je zadužen Nigor, koji je svojim odabirom muzike i šarmantnim nastupom zajedno sa Prljavim inspektorom Blažom i glumcem Slobodanom Ninkovićem animirao posetioce Mikser hausa.

Ogromno interesovanje izazvale su tekvondo heroine Milica Mandić i Tijana Bogdanović koje su bile na štandu Olimpijskog komiteta Srbije.

– Drago mi je što ovo može da bude naš mali doprinos deci, kojoj je pomoć stvarno preko potrebna. Nadam se da će oni ovako, korak po korak, dobijati sredstva neophodna za lečenje – optimistična je bila Mandićeva.

Prva faza radova na hemato-onkološkoj niškoj klinici za decu je pri kraju, dok bi druga faza, čemu su namenjena sredstva sakupljena na “Sportskom bazaru”, trebalo da počne na proleće.

– Jovan Simić nam je svojom prethodnom akcijom pomogao da završimo jedan deo bolnice u Nišu. Ovo je promotivna akcija i želimo da se ovim putem obratimo javnosti, da im damo do znanja da aktivno radimo na tome da se klinika sledeće godine završi – rekao je Todor Mančić iz Nurdora i dodao da je svaki dinar važan, pošto je za završetak druge faze potrebno 350.000 evra.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter