8
Košarka

ČOVIĆ: Nije tajna, najskuplji igrač zarađuje 350.000 dolara

Objavljeno: 05.12.16 u 22:00

Prvi čovek crveno-belih je gostovao u emisij „U obruču“ i dao odgovore na aktuelna pitanja o besparici na Malom Kalemegdanu.

Prvo pitanje za Čovića je bilo vezano za kašnjenje plata i finansijski problem u kojem se trenutno nalazi Crvena zvezda, na šta je odgovorio da i ostali evroligaši ne izmiruju svoja dugovanja prema igračima redovno.

– Mi ništa ne krijemo od kada sam ja u Zvezdi, sve je transparentno. Sastanak sa igračima je bio, razgovarali smo, normalno je završen. Momci su sve razumeli, rekao je Nebojša Čović o čuvenom sastanku na kojem je obećana isplata zaostalih plata.

NI ONI NEMAJU NI ZA ŠAMPON: Ozbiljni finansijski problemi uzdrmali su Zvezdine košarkaše!

Kao odgovor na sve češća „peckanja“ o finansiranju od strane države, prvi čovek crveno-belih je rekao da je Zvezda prošle godine samo od ulaznica profitirala 600.000 evra.

Takođe, bivši gradonačelnik Beograda je rekao da nije tačno da usled finansijskih problema nije doveden strani centar, već da je u pitanju odluka struke koja nije htela da dovodi neproverene košarkaše:

– Naše pojačanje nema veze sa finansijama, one jesu važan faktor ali ovde je konkretno druga stvar u pitanju. Jednostavno, naša struka, mislim tu pre svega na Dejana Radonjića, nije pronašla adekvatnog igrača, a nije želela da dovede nekog tek da bi popunila broj, kazao je Čović.

Čović se vratio na „državne pare“ i rekao da jedini novac koji država daje Zvezdi jeste onaj preko sponzorstva MTS-a, kao i plus od 200 ili 250 hiljada evra od strane gradske vlasti, što nije ništa u odnosu na milion i po koje Zagreb daje Ciboni i Ljubljana Olimpiji, kako Nebojša Čović kaže.

A tu je i evroligaška zarada tima sa Malog Kalemegdana. 200.000 evra od TV prava kao i plus od 37.000 evra po pobedi. Od ulaznica do 100.000 evra neto ukoliko se igra u Areni, odnosno 40.000 kada se igra u dvorani „Aleksandar Nikolić“.

Zvezdin neto budžet za plate je 2,8 miliona evra, bruto 3,2, a sa stručnim štabom 3,6 miliona.

0
0

8 Komentara

  1. Ma nije tacno,Tegelteija zna bolje,kao i njegovi botovi,koji se redovno ukljucuju u emisiju na SOS kanalu,pod nazivom,samo partizai.

    0
    0
    Odgovori
  2. MANIPULACIJA … covic sabira i oduzima kao deca u predskolskoj ustanovi … ALI … zato mnozi-deli i procentualni racun (ekonomska matematika … sa statistikom) su na nivou NOBELOVCA … jer kad vam sve ovo … TRANSPARENTO saopstava … uvek se sluzi polu-ITINOM … poluISTNAMA uvek dobro posluzi da MANIPULACIJA SA PREVAROM posluzi za ono objasnjenje o sponzorima (drzavnim tajkunima) zvezde, kao od ostvarenog PROFITA (profit ostvaruju u dogovorenim poslovima … znate vec sa kim …) dobrovoljno i iz ljubavi sponzorisu zvezdu. primera na pretek: „IDEA“-todoric, matijevic, gajic, … sta li covic jos ima da TRANSPARENTNO-ANALITICKI sporskoj naciji objasni, na temu: dalji planovi finansiranja i autoriteta republicke i gratske vlasti oko kkcz sa novim dobrovoljnim sponzorima … covicu, TI SAM SEBI VISE (NE)VRUJES U ONO … STO NACIJI PRICAS …

    0
    0
    Odgovori
  3. Drz. je otpisala tj. spasonosnim ‘reprogramom duga’ oprostila 17,5 miliona evra, a potom krimi. rabotom finansirala i sponzorisala PRIVATNI KK FMP u trenutku dok su ONI bili nosioci imena kkcz koja je inace Drz. ili drustveni kk..!!!??? Gde to ima ??!! Nije mi bas ni najjasnije, da u jednoj ligi, npr NASOJ, koja je CISTO AMATERSKA, znaci nije profesionalna kao ni privatna kk liga, postoje u istom momentu PRIVATNI KK i DRUSTVENI ILI DRZAVNI kk..??!!! JEDNO je stecaj ili fintom APER, kada se privatna firma „ugasi“, a nasledi je takodje NOVA privatna, ALI u ovom slucaju se DRZ. ili drustveni KK UGASIO, a za to vreme ga ‘nasledio’ PRIVATNI KK IZ PREDGRADJA I NOSIO NJEGOVO IME..??!! DOSTA BRE VISE SPINA I LAZI..!!! BODIROGA JE TO SVE LEPO OBJASNIO !!!

    0
    0
    Odgovori
  4. Drz. je otpisala tj. spasonosnim ‘reprogramom duga’ oprostila 17,5 miliona evra, a potom krimi. rabotom finansirala i sponzorisala PRIVATNI KK FMP u trenutku dok su ONI bili nosioci imena kkcz koja je inace Drz. ili drustveni kk..!!!??? Gde to ima ??!! Nije mi bas ni najjasnije, da u jednoj ligi, npr NASOJ, koja je CISTO AMATERSKA, znaci nije profesionalna kao ni privatna kk liga, postoje u istom momentu PRIVATNI KK i DRUSTVENI ILI DRZAVNI kk..??!!! JEDNO je stecaj ili fintom APER, kada se privatna firma „ugasi“, a nasledi je takodje NOVA privatna, ALI u ovom slucaju se DRZ. ili drustveni KK UGASIO, a za to vreme ga ‘nasledio’ PRIVATNI KK IZ PREDGRADJA I NOSIO NJEGOVO IME..??!! DOSTA BRE VISE SPINA I LAZI..!!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter