5
Domaći fudbal

KOŠARKA SE SELI NA FUDBALSKE TERENE: Real, Barsa i PSŽ dele Evropu, Partizan i Zvezda u drugoj ili trećoj ligi?

Objavljeno: 02.12.16 u 16:36

Veliki pritisak trpi UEFA, koja će sledeće nedelje morati da odluči hoće li reformisati ili neće reformisati Ligu šampiona.

Ako se to ne desi, sledi nam ‘košarkaški rat’. Naime, najbogatiji klubovi Evrope su dali ultimatum UEFA po kome ona mora da reformiše postojeće takmičenje. To bi značilo da najjači klubovi Evrope i njihove lige bile povlašćene, dok bi timovi iz malih liga mogli da sanjaju ‘elitno’ takmičenje. Zbog toga je UEFA u problemu, jer ona mora da zastupa interese obe straen.

Ipak, ako UEFA ne prihvati sledeće nedelje reformu takmičenja onda bi najjači klubovi Evrope mogli da osnuju svoje takmičenje Superligu, nešto nalik Evroligi u košarci. Da stvar bude opasnija, pojavila se informacija po kojoj su pristanak na ulazak u novo takmičenje već potpisali Real, PSŽ i Barselona.

Kako god da bude Zvezdi i Partizanu će sada biti još teže da se domognu do Lige šampiona. To je i do sada bila nemoguća misija, a od sad takmičenje kog će se naši klubovi samo rado sećati…

0
0

5 Komentara

  1. Ako jedna recimo ove sezone Legija ili Zagredacki Dinamo,Bugarski klub u vlasnistvu nekog tamo lokalnog nazovimo biznismena,proslih ili narednih npr. moja Crvena zvezda ili Partizan,BATE ili neki Malme da ne apostrofiram na istok u 5 sezona nemogu da osvoje isto toliko bodova sa izuzetkom npr.poraza Barselone jednom kada su vec overili plasman presli pola planete i bili u mislima u nekoj krucijalnoj utakmici u svojoj ligi onda ti klubovi treba da se povuku u neku uefinu ligu pa po nekom sistemu osvajac i finalista dobiju dozvolu da se prikluce iduce sezone u najace novoformirano takmicenje. Ili da liga sapiona bude to bukvalno istoimeno takmicenje gde ucestvuju sampioni ozbiljnih liga,a u istom takmicenju samo u drugoj dekadi grupa sampioni ovih manje bog ovaj slabijih Timova i sastanu se u recimo 1/16 finala bilo bi mnogo manje nepotrebnih putovanja,sastajanja po dva puta u nedelju dana timova gde se unapted zna skor. Eto to bi moglo biti neko kompromisno resenje za Italijana na celu organizacije i ljudi iz velikih,koji sa razlogom ne zele bez potrebe da igraju u 5 meseci po minimum dve ili vise utakmica sa klubovima koji nisu iz te price. Ili da prvih 8 od „1000“ iz lige evrope udje pola pola u jedan krug kvalifikacija odnosno direkno u novoosnovano takmicenje klubova koji igraju zanimljiv fudbal kako se blizi finale prosek golova u LS je sve veci zbog toga sto se odvojilo meso od kostiju mnogo je novca u igri i igraju otvoren fudbal bez kompromisa sto nebi bio slucaj da u pitanju nije sudar titana. Ziveo sam za dan kada ce se na maloj marakani u grupnoj fazi zatalasati na centru okrugla zastava sa crnim zvezdicama ali eto to se desilo 442 kilometara odavde(ipak bi to bio mnogo veci spektakl na stadionu Rajko Mitic) ali na zalost dalji epilog bi bio isti skor na kraju grupne faze 0 1 5 uz gol razliku 3 15 i ako je Platini dao svima sansu videlo se iz sezone u sezonu da to smisla nema na zalost do daljneg. PRIVATIZACIJA ILI KRAH. P.S. za kosarku ovo ne da ne vazi nego je skroz drugacija situacija kao sto smo se uverili u Partizan 2010 Zvezdu ovih sezona,da ne pominjem isre situacije u Rusiji,Turskoj… AKO OVA PRICA NEPIJE VODU,ONDA NEKA SE JAVI NEKO I OBRAZLOZI.

    0
    0
    Odgovori
    • А чему онда фудбал и све остало?
      да се све своди да играчи тренирају а да знају да никад неће одиграти меч с Реалом или бајерном…?
      мени је то ок да све те „богате екипе“ имају своју омладинску школу па су богати од својих играча које су направили, али није тако. Треба Партизан, ЦЗВ, Динамо и слични да избрусе таленат, богати узму јер су богати па га „мали“ не могу задржати још да им бране да играју ЛШ.
      А и твојом логиком, зашто би рецимо Реал и Барса ишли у Хихон или Лас Палмас кад су богати?! Онда хајд и ту лигу да скрате, па нек играју три најбогатија тима између себе 30 утакмица…
      Све је због новца изгубило смисао, ал и даље негдје у већини нас тиња нада да ће неки наш „мали и сиромашни“ клуб побиједити неки велики ултра богати тим…

      0
      0
      Odgovori
  2. Neka reaguju UEFA i FIFA i odmah isključe te klubove iz svojih takmičenja a reprezentacije tih zemalja sa EP i SP i neće im pasti na pamet da se prave pametni.Međutim,tu nastaje druga strana medalje a to je korumpiranost svih u tim vodećim strukturama.Tutnuće im po neki milion na privatne račune i biće,završićemo nešto…omogućiće im šta su hteli a vuci siti i ovce na broju,svi bogataši zadovoljni a sirotinju ko šljivi.

    0
    0
    Odgovori
  3. Super!!!Jos da oće jsl zabranit pa onda cz i partizai nek loptaju o svom trosku zonsku ligu,dosta su krali od naroda.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter