0
Fudbal

CONEMBOL: Razmotrićemo predlog Atletiko Nasionala

Objavljeno: 02.12.16 u 11:20

Južnoamerička fudbalska konfederacija (CONMEBOL) ozbiljno će razmotriti da trofej Kupa Sudamerikana dodeli Šapekoenseu posle pada aviona kada je poginuo skoro kompletan tim.

Avion sa fudbalerima Šapekoensea srušio se na putu ka Medeljinu i prvoj utakmici finala Sudamerikana protiv Atletiko Nasionala, a upravo je klub iz Kolumbije podneo zahtev da se Brazilcima dodeli trofej.

– Inicijativa Atletiko Nasionala je sjajna i razmotrićemo je. Na prvom sledećem sastanku diskutovaćemo o tome, izjavio je predsednik CONMEBOL-a Alehandro Domingez u Medeljinu na komemoraciji igračima i osoblju Šapekoensea, a prenosi lokalni El Tiempo.

Međutim, pitanje je koliko će to biti moguće sa pravne strane, pre svega jer obaveza da se održi finale Kupa Sudamerikana zbog TV prava i sponzora.

U tragičnom događaju pre dva dana preživelo je šest osoba od ukupno 77, posle pada zbog, kako se sumnja, nestanka goriva u avionu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter