0
Fudbal

PA, DA LI JE MOGUĆE? Otkriven bizaran razlog za pad aviona Šapekoensea!

Objavljeno: 01.12.16 u 09:36

Izgleda da je ljudska glupost i nemarnost koštala života na desetine osoba.

Načelnik kolumbijske službe za avio-bezbednost, Fredi Bonilja, potvrdio je da je avion u kojem su se nalazili članovi brazilskog Šapekoensea, pao ni manje ni više nego zbog nedostatka goriva.

– Pri pregledu smo ustanovili da avion uopšte nije imao goriva. Zato smo pokrenuli istragu u tom pravcu. Prema međunarodnim standardima, avion mora u sebi imati po sletanju rezervu goriva za još najmanje 30 minuta leta. Nažalost, ova letelica je nije imala, otkrio je Bonilja i dodao da će nadležne institucije u narednom periodu pokušati da utvrde kako je došlo do ovakvog propusta.

Podsetimo, avion sa fudbalerima Šapekoensea, stručnim štabom i novinarima srušio se 29. novembra u planinama iznad Medeljina u Kolumbiji. Brazilski klub putovao je na prvu utakmicu finala Kopa Sudamerikane protiv Atletiko Nasionala. Samo šest ljudi preživelo je tragediju, među kojima se nalaze i trojica fudbalera.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter