0
Evropske lige

NA MLAĐIMA SVET OSTAJE: Hart impresioniran Donarumom

Objavljeno: 01.12.16 u 23:18

Golman Mančester Sitija koji je na pozajmici u Torinu nahvalio mlađeg kolegu.

Jedan od najboljih čuvara mreže na planeti je do skoro bio nepremostiva prepreka za mnoge napadače premijerligaša, onda se usled nepronalaženja zajedničkog jezika za Gvardijolom preselio u Torino, Seriju A, gde je upoznao „vunderkinda“ Điđija Donarumu.

– Zaista sam impresioniran, nisam iznenađen, ali sam veoma, veoma impresioniran. On odlično brani svake nedelje, a ima samo 17 godina, to je radio i dok je imao 16… To je malo godina za golmana na tom nivou, rekao je reprezentativni golman Engleske.

Hart je debitovao sa 19 godina za Mančester Siti, tako da može da pretpostavi kakav je osećaj čuvati gol jednog velikog kluba sa tako malo godina.

– Donaruma nije interesantan za gledanje samo zato što je mlad, već i zato što je dobar u tome što radi. Bio sam veoma mlad kada sam počeo da branim za Siti, jeste bilo teško ali sam se osećao zaštićeno zbog mojih godina, zaključio je Džo Hart.

Hart je za 12 mečeva na golu Torina u Seriji A primio 13 golova, dok je tri puta sačuvao mrežu svog kluba.

Sem odličnih golmanskih sposobnosti, veza između Donarume i Harta je i srpski stručnjak Siniša Mihajlović koji je Engleza doveo u Torino, a Donarumu lansirao u prvi tim „rosonera“ za vreme vođenja te ekipe.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter