Partizan u prvom meču na evropskoj sceni u ovoj sezoni nije uspeo da napravi iznenađenje. Šampion Evrope iz 2014. Barseloneta je u prvom kolu B grupe Lige šampiona na svom bazenu opravdala ulogu favorita i pobedila mladi sastav Partizana sa 12:5 (5:1, 3:1, 1:1, 3:2).

Iskusnija i fizički jača domaća ekipa je ključnu prednost stekla u prvom poluvremenu. Znali su domaći da kasne svaku grešku crno-belih, u nekoliko navrata pokazali da im je kontranapad jedno od najudarnijih oružja. S druge strane mladi crno-beli sastav je teško izlazio na kraj sa ‘dubokom’ odbranom domaćih i uglavnom pokušavao šutevima iz velike daljine.


Meč je imao sličan tok kao i susret sa Jugom u Dubrovniku, koji su crno-beli ubedljivo izgubili takođe zbog lošeg prvog poluvremena. U trećoj četvrtini duela sa Barselonetom beogradski sastav je uspostavio ravnotežu, u jednom trenutku u četvrtoj četvrtini prišao na pet golova zaostatka (9:4). Međutim, ubrzo je domaći tim za minut i po serijom od 3:0 uvećao prednost i obezbedio visoku pobedu.

Barseloneta je, ipak jača od nas, bila je favorit, a tok meča je odredio naš loš početak. Neke elemente u napadu nismo odradili kako treba, dozvolili smo Barseloneti da iz kontranapada stvara šanse, koje je znala i da iskoristi i brzo stekne četiri gola prednosti. U svakom slučaju ovaj meč je, kao i celo učešće u Ligi šampiona, za mlade prvotimce Partizana veliko iskustvo, ocenio je trener Zoran Milenković.

Barseloneta – Partizan Raiffeisen 12:5 (5:1, 3:1, 1:1, 3:2)

Bazen: San Sebastijan. Gledalaca: 700. Sudije: Aleksandresku (Rumunija) i Kun (Mađarska). Isključenja: Barseloneta 6, Partizan 4. Peterci: Barseloneta 1 (1).

BARSELONETA: Lopez Pineido, Famera, S. Rašović 3, Munariz 2, Larumbe, Mingel 4, Bustos, V. Rašović 1, Tahul, Fernandez 1, Maljarah 1, Lozina, Linares. Trener: Martin.

PARTIZAN RAIFFEISEN: Dobožanov, Lukić, F. Janković, Repanović, Lazić, Toholj, Drašović, Andrejević, Jakšić 3, Radojević 2, Stojanović, M. Janković, Belopavlović. Trener: Milenković.