4
AdmiralBet ABA Liga

Kosarka, Super liga Srbije, sezona 2009/2010.Hemofarm (Vrsac) Vs. Partizan, play-off, Final.Tuca izmedju Aleksandra Maric, desno i Rasko Katic, lefo.Vrsac, 16.06.2010..foto: Igor Pavicevic/Starsportphoto ©

VREMEPLOV: Kada su srpski košarkaši postajali bokseri, Partizan je imao ubedljivo najviše ‘šorki’ (VIDEO)

Objavljeno: 29.11.16 u 00:15

Često smo u poslednjih desetak godina na košarkaškim terenima u Srbiji gledali žešće tuče nego u ‘magičnom četvorouglu’, a najveći fajteri bili su košarkaši Partizana.

Samo dve tuče pamtimo u okršajima Crvene zvezde i Partizana, na parketu ih je bilo toliko, a na tribinama mnogo više. Najžešći je bio kada je došlo do pesničenja Aleksa Marića i Elmedina Kikanovića. Partizan je tada imao veliku prednost u rezultatu, te su igrači Zvezde bili veoma nervozni. Na kraju je ipak najratoborniji bio Aleks Marić.

(Izvor: YouTube/MILAN)

Ne tako davno u finalu plej-ofa 2013. godine došlo je do sukoba Davisa Bertansa i Bojana Subotića. Četvorka Crvene zvezde je toliko izgubila živce da su ga jedva zaustavili saigrači, ali i igrači Partizana. Svemu je prethodio lakat Letonca u lice Branka Lzića.

(Izvor: YouTube/vaso338)

Samo godinu dana kasnije u finalu plej-ofa između Crvene zvezde i Partizana iste scene, ovoga puta glavne uloge su pripale Damarkusu Nelsonu i Nikoli Milutinovu.

(Izvor: YouTube/RTS Zvanični portal)

Ipak, najžešće tuče viđene su na duelima Partizana i Hemofarma. Bilo ih je dve, a prva epizoda je viđena u sezoni 2005/2006. Tada su se prvo pokačili Novica Veličković i i Maršal, da bi se potom uključili svi igrači ove ekipe. Posle ove utakmice protiv Dejana Milojevića i Nikole Lončara podnete su i krivčne prijave.

Nastavak neslavnih okršaja ova dva kluba desio se u finalu domaćeg prvenstva 2010. godine. Glavni krivci za incident bila su dvojica centara Aleks Marić i Raško Katić, posle čega je ovaj dvoboj prerastao u opštu tuču.

(Izvor: YouTube/samoprovereno)

0
0

4 Komentara

  1. @Smesni ste, decko, pogledaj gde je bila usmerena paznja Milutinova. Na Nelsonovog saigraca. Mnogo hrabrosti treba da se zavuces nekome sa strane i oboris ga, mnogo hrabrosti…

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter