0
Domaći fudbal

FOTO: Aleksandar Ilić

‘REAL’ NA BANJICI: Protiv Rada mora biti iznad svih problema

Objavljeno: 29.11.16 u 18:40

Fudbaleri Radničkog gostovaće u 18.kolu Superlige Srbije ekipi Rada u Beogradu. Utakmica je zakazana za sredu, 30.novembar, sa početkom u 13 časova, na Banjici.

Tim povodom održana je redovna pres konferencija na kojoj se medijima prvo obratio šef struke Nišlija, gospodin Milan Rastavac:

– Ova utakmica nam je veoma značajna, jer moramo naći način da se uhvatimo u koštac sa problemima, da se izdignemo iznad situacije u koju smo zapali i da pokažemo da smo i dalje sposobni da osvajamo bodove. Nekako se dosta tih negativnih aspekata urotilo protiv nas i sve nas gura u stranu u koju ne bi trebalo i na koju nismo navikli. Izuzetno je važno da pokažemo snagu, želju i volju da prevaziđemo probleme u koje smo zapali, počeo je Rastavac.

Popularni „Mima“ se potom osvrnuo na analizu tima sutrašnjeg protivnika i igre koju prikazuje:

– Oni su istinski miks mladosti i iskustva. Imaju određenih specifičnosti vezanih za igru i u napadu i u odbrani, koje ćemo svakako pokušati da iskoristimo. Jedna od osnovnih promena koje sam video da su uneli jeste da Ćuluma sve više koriste u špicu napada, što donosi određene mogućnosti i za njih, ali i za protivnike. Ipak, naš osnovni zadatak je da vratimo prepoznatljivu čvrstinu koja nas je krasila, kaže trener Nišlija.

Grupi od ranije povređenih igrača Pavlu Popari, Milošu Živkoviću, Petru Krstiću i Andreju Apostoloviću, pridružili su se i Miloš Petrović i Radoš Bulatović, pa će odbrana Nišlija biti desetkovana.  Tim povodom šef dodaje:

– Vrlo je moguće da će neko od naših klasičnih vezista biti pomeren na stranu i da ćemo ojačati sredinu terena. Probleme ima i Rad, neće ni oni biti kompletni, ne treba time biti opterećen. Ja, ipak, verujem da ćemo sklopiti čvrst, jak, borben tim, koji će na utakmicu izaći spreman da osvoji bodove, zaključuje Milan Rastavac

Vezista Nišlija Miloš Stanojević nada se da će sreća ovog puta biti na strani naših fudbalera:

– Smatram da protiv Spartaka nismo loše odigrali, ali prosto se tako namestilo da smo se onako ispromašivali, a oni nas kaznili u samom finišu. U sportu je, za uspehe, neophodna i doza sreće. Ako ponovimo partiju od pre nekoliko dana, verujem da će nam se sada vratiti, poručuje nekadašnji vezista Rada.

Rad je trenutno na 10.mestu sa 20 osvojenih bodova dok Radnički zauzima 6.poziciju sa 27.

Pripremio: Aleksandar Ilić

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter