0
Fudbal

KAKAV POTEZ: Bravo za Korintijans i Benfiku, ali kapa dole čelnicima ‘svetaca’

Objavljeno: 29.11.16 u 19:28

Avionska nesreća u kojoj je poginulo 77 od 81 putnika potresla je svet, a pogotovu sportsku javnost, pošto je poginuo skoro ceo prvi tim brazilskog Šapekoеnesea.

Krenuli su momci po nove pobede. Po trofej pobednika Kopa Sudamerikana. Nažalost, sudbina nije tako htela, avion sa igračima, stručnim štabom i novinarima srušio se u Kolumbiji pri sletanju na aerodrom u Medelinu. Poginulo je 77 ljudi od čega skoro cela ekipa Šapekoеnesea. I dok svet plače usled velike tragedije, klubovi, sportski radnici i javne ličnosti se javljaju da pomognu brazilskom klubu koji je ostao bez igračkog kadra.

Prvi se oglasio kolumbijski Atletiko Nasional, protivnik Šapekonesea u finalu Kopa Sudamerikane, koji je predložio da se utakmica ne igra, već da se pehar uruči brazilskom klubu. Potom su se javili Korintijans i Benfika koji su istakli da će do kraja prvenstva i ako bude finala pozajmiti svoje igrače ovome klubu.

KAD SE ŽIVOT POIGRA: Jedan od najjezivijih snimaka slavlja od kad postoji sport (VIDEO)

Ipak, potez za respekt je napravila uprava PSŽ-a. Naime, ‘sveci’ su obavestili FIFA i UEFA da će na račun Šapekonesea uplatiti 40 miliona evra, kako bi klub mogao u zimskom prelaznom roku da dovede nove igrače.

Osim toga, Korintijans, Palmeiras, Santos i Sao Paulo predvode alijansu klubova koja je od Fudbalskog saveza Brazila zatražila da u naredne tri sezone Šapekoense bude izuzet od eliminacije iz elite i da ima zagarantovano mesto u najvišem rangu bez obzira na plasman u tekućoj sezoni.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter