3
AdmiralBet ABA Liga

VIL HEČER: Nije bitna statistika, bitan je Partizan!

Objavljeno: 28.11.16 u 09:52

Vil Hečer je statistički najbolji košarkaš Partizana ove sezone čime je postao ljubimac Grobara, ipak kako sam Amerikanac kaže, statistiku ne gleda, važna mu je samo ekipa.

– Za mene nije važna statistika, to me ne zanima. Niti koliko sam šuteva pogodio ili promašio. Znam koliko se ekipa oslanja na mene da preuzmem kontrolu ili povučem kad se lomi. Volim loptu u rukama u tim trenucima, imam samopouzdanje, bez obzira da li sam pre toga pogodio. Protiv Mege nisam šutirao dobro za tri, ali sam pogodio u odlučujućem momentu. Nisam se uopšte dvoumio da li da šutnem, to je način na koji igram. Samo guram dalje, da dam sve što mogu za ekipu – rekao je Hečer, a preneo MocartSport.

GROBARI GA KRITIKUJU, ALI ON NE ODUSTAJE: Počinjemo da shvatamo ko smo, nismo najtalentovaniji…

Vila Hečera brine to što Partizan nijednu utakmicu ove sezone nije ‘glatko’ dobio, već se stalno igralo na jednu loptu.

– Nismo imali meč gde smo pobedili 20 razlike, jedino u gostima u Skoplju, sve ostalo je bilo do kraja na jednu loptu. Naravno da bismo voleli da pobeđujemo malo lakše. Ipak, ovakvi trijumfi doprinose našem samopouzdanju. Da znamo da možemo da dobijemo te bitke, kao u Zadru, kao protiv Mege, da možemo da pogodimo kad se lomi. Gradi se i poverenje među igračima.

Amerikanac se na kraju osvrnuo i na meč Lige šampiona sa Sasarijem u utorak od 20.30 u dvorani ‘Aleksadnar Nikolić’.

– Izgubili smo dve poslednje utakmice u LŠ, igramo sada kod kuće, da se vratimo na pobednički put, neće biti lako, oni su dobra napadačka ekipa. Znam da su kvalitetni, moraćemo da odigramo dobru odbrambnenu utakmicu, da ih usporimo, bićemo spremni za borbu – rekao je Hečer koji u ABA ligi beleži 16,9 poena u proseku i 11,2 u Ligi šampiona.

0
0

3 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter