0
Odbojka

FOTO: STARSPORT

VANJA GRBIĆ IZGUBIO TRKU: Zoran Gajić novi predsednik Odbojkaškog saveza Srbije (FOTO)

Objavljeno: 27.11.16 u 15:03

Proslavljeni trener Zoran Gajić izabran je danas za novog predsednika Odbojkaškog saveza Srbije (OSS).

On je na vanrednoj Skupštini u hotelu ‘M’ dobio 26 glasova, 10 više od protivkandidata Vladimira Grbića i u naredne četiri godine biće prvi čovek OSS.

Četiri delegata bila su uzdržana, a dvojica nisu glasala.

Gajić dolazi na funkciju umesto Nenada Golijanina, koji je smenjen nakon što je na Kongresu FIVB bio uzdržan na glasanju za prijem kosovskog saveza.

Legendarni srpski odbojkaš Vladimir Grbić, nakon današnjeg poraza na predsedničkim izborima od Zorana Gajića, najavio je da napušta srpsku odbojku.

Grbić, koji je prethodnih osam godina bio prvi potpredsednik OSS, smatra da kao principijelan i čcovek odbojke smatra da sve što se desilo nema veze sa odbojkom.

– Neko ko ima ugovor kao trener u Azerbejdžanu ne moze virtuelno da vodi Savez (Gajić je trener ekipe Rabita Baku). Ovo što se desilo je diskredibilitet svega što sam uradio u odbojci. Vama ništa ne zameram, ali ja sam završio sa srpskom odbojkom. Izlazim – poručio je Grbić u izjavi novinarima.

Gajić, koji je bio selektor Grbiću, kada su 2000. godine zajedno osvojili zlato na Olimpijskim igrama u Sidneju, bio je pomirljiv, pozvao ga je sutra na kafu u Savez, ali dosadašnji potpredsednik je odbio taj poziv ocenivši ga licemernim.

– Znam šta se od mene očekuje. Svima ću ponuditi da ostanu i nastave da rade ono što je do sada uspešno rađeno – rekao je Gajić novinarima.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter