0
Dejvis kup

ČILIĆ VERUJE U SEBE: Imam kvalitet za pobedu protiv Del Potra

Objavljeno: 27.11.16 u 09:26

Hrvatski teniser Marin Čilić rekao je da veruje da ima kvalitet da pobedi Huana Marina Del Potra i svojoj reprezentaciji donese trofej u Dejvis kupu.

Hrvatska je juče povela protiv Argentine sa 2:1 u finalu Dejvis kupa, pošto su Marin Čilić i Ivan Dodig u Zagrebu nadigrali Huana Martina Del Potra i Leonarda Majera.

Čilić će danas u prvom meču poslednjeg dana finala igrati protiv Del Potra i ukoliko pobedi postaće tek šesti teniser od osnivanja Svetske grupe koji će učestvovati u osvajanju sva tri pobednička boda.

– Ne treba mi takva motivacija. Došli smo kao ekipa i izaći ćemo kao ekipa. Ono što imamo je timski duh koji nas je krasio tokom cele sezone i doveo do ove prilike, na korak do pobede. Nije važno jesam li ja doneo sedam, osam ili deset pobeda. Uvek pobedjujemo kao ekipa, rekao je Čilić.

Čilić je u prethodnih deset duela s Del Potrom slavio samo dva puta.

– Očekujem drugačiji meč od dosadašnjih. On je neverovatno kvalitetan igrač. Protiv Ive je u petak pokazao kvalitet servisa i sigurnost u igri. Verujem da imam kvalitet da dodjem do pobede, a uz podršku publike biće mi lakše. Atmosfera je već u petak na mom meču bila odlična, pogotovo u ključnim trenucima u petom setu. U subotu je bila fenomenalna. Navijači su nas nosili od početka do kraja, zaključio je hrvatski teniser.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter