0
The Best Of

VREMEPLOV: Latino strast podno Vezuva (VIDEO)

Objavljeno: 24.11.16 u 23:59

Vulkanska erupcija Vezuva svoje odjeke i temperaturu prenela je na obližnji San Paolo. Dom fudbalera Napolija. Dom svih Napolitanaca.

Napolitanski temperament smatra se jednim od najžešćih u Evropi. Veoma je sličan latino-američkom. Oni nisu Italijani. Oni su Napolitanci. Tako se barem izjašnjavaju. Oni su jedinstveni, strastveni, buntovni. Loši su domaćini. U njihovo gnezdo niko nije dobrodošao. Ali, kada nekoga zavole, to rade iz sveg srca i krajnje iskreno. Najveći ljubimac im je svakako bio i ostao legendarni Dijego Armando Maradona. On je božanstvo i religija Napulja.

Dugo se čekao novi miljenik, koji će kupiti srca teško potkupljive i nadasve probirljive publike. Ali, jednog dana je došao on. Gonzalo Iguain, poznatiji kao Pipito. Rođen u francuskom Brestu. Kao mali, preboleo je meningitis, ali ga to nije sprečilo u namerama da krene stopama mnogih slavnih Argentinaca. Igrao je za River Plejt i Real Madrid, iz kog je 2013. godine prešao u Napoli za 40 miliona evra. Veliki novac. Velika očekivanja. Ali i napadač svetske klase.

Bilo je utakmica u kojima nije uspevao da postigne pogodak. Ali, kada pronađe put do protivničke mreže na domaćem terenu, stadion tada jednostavno eksplodira. Spiker i publika bi uz mnogo emocija pozdravili taj pogodak. Spiker devet puta izgovara njegovo ime, a publika isti broj puta odgovara njegovim prezimenom. Stvara se buka koja prelazi jačinu od 100 decibela.

Huk sa tribina na kerozinski pogon. Gon-za-lo! IGUAIN!!!

PRIPREMIO: Dejan Bjelan

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter