0
Košarka

FOTO: Twitter, Crop

NBA: Jokić dao značajan doprinos tesnoj pobedi Denvera nad Čikagom (VIDEO)

Objavljeno: 23.11.16 u 09:07

U noći između utorka i srede odigrano je svega četiri meča u okviru najkvalitetnije košarkaške lige na svetu, a na parketu je od Srba bio samo Nikola Jokić.

Srpski as je u pobedi nad Bulsima rezultatom 110:107 postigao osam poena, uhvatio isto toliko lopti i podelio tri asistencije, uz jednu blokadu i ukradenu loptu. Na terenu je proveo nešto više vremena nego do sada, preko 18 minuta i to takođe može da ga raduje pred nastavak sezone.

Denver je do trijumfa stigao u samom finišu, kada je morao da brani veliku prednost stečenu još tokom druge deonice. Tada su Nagetsi napravili seriju od 22:0 i odlepili se, ali su ‘bikovi’ odgovorili i da je meč potrajao još samo neki minut duže, bilo bi teško reći ko bi pobedio.

Najefikasniji igrač susreta bio je Džimi Batler, bek Čikaga, sa čak 35 poena, Dvejn Vejd je imao 22, dok je kod domaćih Džamal Marej imao 24, a Jusuf Nurkić 14 koševa uz isto toliko skokova.

(Izvor: youtube / NBA Conference)

U ostalim utakmicama, Oklahoma je izgubila od Lejkersa sa 111:109 uz 12 poena bivšeg kapitena Partizana Žofrija Lovernja i 35 Rasela Vestbruka.

‘Jezeraši’ su imali puno više raspoloženih igrača sa dvocifrenim učinkom među kojima su najbolji bili Džordan Klarskon sa 18 i Nik Jang sa 17 ubačenih poena.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

NBA, rezultati:

Njujork – Portland 107:103
Atlanta – Nju Orleans 94:112
Denver – Čikago 110:107
LA Lejkers – Oklahoma 111:109

[/stextbox]

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter