1
The Best Of

FOTO: SS Lazio

VREMEPLOV: Svi znaju da je Mihajlović imao ‘dinamit’ u levici, ali je jedan od lepših golova postigao desnom (VIDEO)

Objavljeno: 21.11.16 u 00:00

Siniša Mihajlović bio je velemajstor za slobodne udarce i dan danas drži dva rekorda u Seriji A, po broju golova iz prekida i tri postignuta iz ‘slobodnjaka’ na jednom meču.

Ipak, ovaj gol je za srpskog fudbalera bio nesvakidašnji. Reč je o legendarnoj sezoni Lacija 1999/2000 kada su se nebesko-plavi sa Sinišom Mihajlovićem i Dejanom Stankovićem domogli Skudeta. Jedan od važnijih mečeva bio je na Olimpiku protiv Pjaćence. Meč je odigran početkom decembra, a na stadionu Olimpiko se okupilo oko 40 hiljada gledalaca.

Lacio je poveo već u 8. minutu, strelac gola je bio legendarni Čileanac Marselo Salas. Rimljani su posle tog gola nastavili sa napadima, ali su Nedved, Bokšić i Veron promašivali šanse. Odluka o pobedniku pala je u 59. minutu. Fudbaleri Pjaćence su nepropisno zaustavili Salasa nadomak kaznenog prostora sa leve strane.

Bila je to nepovoljna pozicija za levonogog majstora prekida kakav je bio Siniša Mihajlović,ali je Srbin odlučio da šutira. Opalio je po živom zidu, lopta mu se vratila, a onda je onako kao iz ‘besa’ uhvatio na mnogo slabiju desnu nogu i za golmana Flavija Romu spasa nije bilo.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter