3
Fudbal

NIJE MORALO OVAKO: UEFA ‘ponizila orliće’, ne ginu nam evropske ‘ale’

Objavljeno: 21.11.16 u 22:48

UEFA je danas objavila spisak učesnika Evropskog prvenstva za igrače do 21 godine poređanih u tri šešira.

‘A’ reprezentaciju Srbije dugo nismo gledali na nekom velikom takmičenju, ali mlađe kategorije Srbije jesmo. Nažalost, svetska titula za igralče do 20 godina nije pomogla našem timu, pa čak ni česta učešća sredinom 2.000-ih godina u samim završnicama Evrospkih prvenstava. Naš tim je svojim koeficijentom zauzeo tek deveto mesto i naćiće se u poslednjem šeširu.

U prvom šešeiru su domaćin Poljska, Nemačka i Portugalija. U drugom su Engleska, Španja i Danska. Treći čine šest reprezentacija Italija, Švedska, Češka, Srbija, Slovačka i Makedonija.

Žreb će biti dirigovan, pa će se na početku najpre žrebati selekcije iz prvog šešira, koje će biti razvrstane u grupe A, B i C. Zatim će se preći na žrebanje ekipa iz trećeg kvalitetnog šešira, tako što će naizmenično popunjavati mesta u grupama, a za kraj žreba ostaće ekipe iz drugog kvalitetnog šešira.

Evropsko prvenstvo za igrače do 21 godine igraće se u Poljskoj od 16. do 30. juna sledeće godine, a gradovi domaćini biće Kjelce, Lublin, Gdanjsk, Bidgošć, Tiči i Krakov.

0
0

3 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter