Srpski automobilista Dušan Borković završio je sezonu u TCR šampionatu na sedmom mestu, nakon što je na poslednjoj trci u Makau osvojio četvrto i peto mesto i ukupno 11 bodova.

Vozač NIS Petrol tima trebalo je da u generalnom poretku bude peti, ali su organiaztori zbog haotične situacije na stazi i činjenice da nije odveženo 75 odsto trke prepolovili bodove, pa je Borković sezonu završio sa 173 boda.


– Osećanja u ovom momentu su mi veoma pomešana. Samo zbog odluke organizatora da se na obe trke broj bodova prepolovi ja se nalazim na sedmoj, a ne na petoj poziciji. Mislim da sam na obe trke bio najbrži i da je organizacija bila bolja da bih šampionat završio u prvih pet, ali šta je tu je – rekao je on.

On kaže da nije lako kada znate da dvojica takmičara ispred vas imaju bod, odnosno dva više, i da će već od ovog momenta početi da gleda ispred sebe.

– Ne pamti se da je u Makau bilo ovoliko problema u organizaciji. Staza je izuzetno teška, dopala mi se, ali sam u isto vreme srećan što je neće biti sledeće godine u TCR kalendaru zbog ovakve organizacije – rekao je Borković.

Srpski as se tokom svoje prve sezone u TCR šampionatu šest puta popeo na postolje, ali je ostao i zal za nezavršenih osam trka u prvom delu takmičenja zbog brojnih problema koje je imao.

Šampionsku titulu odbranio je Švajcarac Stefano Komini.