0
Domaći fudbal

INFANTINO STVARA NOVO TAKMIČENJE: Na Svetskom prvenstvu za klubove čak 32 ekipe!

Objavljeno: 18.11.16 u 16:35

Jasno je da fudbal u narednih pet godina neće više biti isti, a o tome svedoče i najave koje stižu iz FIFA.

Svetsko prvenstvo za klubove igra se u decembru i na njemu učestvuju šampioni svih kontienanta plus domaćin turnira. Ubuduće to neće biti tako, bar tako najavljuje prvi čovek FIFA Đani Infantino. Naime, njegova želja da takmičenje od 2019. godine igra 32 kluba i bude nalik SP za reprezentacije.

Igralo bi se u junu, a još uvek nije poznato kako bi klubovi stekli pravo igranja na ovom takmičenju. Domaćin turnira bila bi Kina, jer ova zemlja želi da ulaže novac u razvoj sporta. Naravno, obe strane, FIFA i Kina, bi zadovoljno trljali ruke na kraju do novca sponzora, TV prava i navijača.

Infantino nije pristalica postojećeg formata, u kom se u decembru takmiči sedam klubova. Prošlogodišnji turnir u Japanu je zaradio malo više od 20 miliona dolara od marketinških prihoda. Turnir u Maroku godinu dana ranije profitirao je duplo više.

Plan proširenja je praćen Infantinovom idejom da Svetsko prvenstvo 2026. godine igra 48 reprezentacija, o čemu će se raspravljati na sastancima čelnika FIFA u Cirihu 9. i 10. januara.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter