0
Domaći fudbal

MILOVANOVIĆ KOD STARIH PRIJATELJA: Radnik prvenstvo nastavlja gostovanjem u Ivanjici

Objavljeno: 18.11.16 u 09:52

Nakon dvonedeljne pauze koja je iskorišćena za uigravanje ekipe, remiziranje igre u prošlim kolima, ali i pripremu za predstojeći period, Radnik odmerava snage sa protivnikom iz prvog kola ovogodišnjeg prvenstva, no sada u gostima.

U drugoj polovini jula meseca, Surduličani su na svom terenu dočekali ekipu Javora iz Ivanjice i podelili po bod u utakmici u kojoj je Radnik vodio u prvom poluvremenu rezultatom 2:1, a gosti u drugom izjednačili.

Susret dodatno interesantan jer je tada sa gostujućom ekipom debitovao bivši trener Radnika, Miloš Veselinović, a subotnji meč odigrava se na terenu na kome je sadašnji trener Surduličana, kako reče, „zaradio prve pare od fudbala“.

– Izuzetno mi je drago da idem posle dužeg vremena na teren na kome sam zaradio prvi svoj neki dinar od fudbala. Radujem se odlasku na stadion pokraj Moravice gde ću videti svoje i stare i nove prijatelje, no sada idem sa drugim ciljem i sa svojom novom ekipom – kaže Neško Milovanović u najavi kola na današnjoj pres konferenciji.

Ekipa Javora se danas nalazi na samo jednoj poziciji ispred Radnika. Nakon poraza u poslednjih par kola, Radnik u ovu utakmicu ulazi neskromno sa puno elana i jedinim ciljem, da iz Ivanjice pokupi sva tri boda.

– Znamo da Javor dugi niz godina igra dobar fudbal, pogotovo kući. Dobar adut im je taj što imaju izuzetno dobrog trenera koji je i ovde vodio jednu jaku ekipu prošle godine i sada takođe vodi čvrstu ekipu. Imaju dobre igrače poput Gafurova, malog Bjedova, imaju Cvetkovića sa jako dobrim iskustvom, igrača koji, kao da se preporodio od kad je došo kod njih. Igraćemo fudbal pa nek pobedi najbolji, a nadajmo se da će to biti Radnik – poručio je Milovanović.

Pauza od ovih petnaestak dana nije važila za našeg najmlađeg prvotimca, Igora Zlatanovića. Mladi napadač Radnika briljirao je i ovoga puta u mladoj državnoj reprezentaciji postigavši jedini gol protiv Malte u drugoj utakmici prvog kruga kvalifikacija za EP u Gruziji. Povratkom na surdulički teren i aktivnostima u klubu, deli mišljenje trenera i nada se jakom nadigravanju u Ivanjici, i realno i nimalo skromno, klubu želi pobedu u gostima.

Ko će u prvih 11 izaći na teren, znaće se tek pre utakmice. Jedino zbog povreda neće igrati Stojković i u konkurenciji za ovonedeljnu postavu neće biti ni Radovića, zbog povreda radne discipline.

Utakmica Javor – Radnik igra se u subotu na stadionu u Ivanjici sa početkom u 13:30. 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter