0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

ORLIĆI POSLE NOVOG USPEHA: U Poljsku po zlato!

Objavljeno: 16.11.16 u 14:51

Mlada reprezentacija Srbije ostvarila je veliki uspeh plasmanom na Evropsko prvenstvo koje se u junu iduće godine održava u Poljskoj.

Generacija momaka koja već ima iza sebe titule prvaka Evrope (do 19 godina) i sveta (do 20 godina) ponovo je obradovala naciju i najavila pohod na novu medalju, sada u uzrastu do 21 godine.

A čovek koji ima velike zasluge u stvaranju ove pobedničke generacije, jer zajedno su slavili i evropsko zlato u Litvaniji i titulu prvaka sveta na Novom Zelandu, Mitar Mrkela, koordinator mlađih selekcija FSS, ne krije da ćemo se još radovati sa ovom fenomenalnom generacijom.

– Želim prvo da čestitam igračima i stručnom štabu na jednom zaista sjajnom uspehu. Ova generacija nas je navikla na uspehe, bili su evropski a zatim i svetski prvaci, sada koračaju dalje u svom razvoju ka A reprezentaciji i verujem da će nas sigurno obradovati i u Poljskoj.

U Dramenu je bilo drame, propustili smo veliki broj prilika?

-Znali smo čim smo izvukli Norvešku da će biti teško, tako je bilo ovde, ali i u Beogradu. Na kraju se ispostavilo da taj kapital koji smo stekli u Beogradu bio presudan. Odigrali smo dobru utakmicu i u Dramenu,ali nažalost nismo imali sreće da postignemo gol i utakmicu privedemo malo lakše. Ali jednom ovakvom plasmanu ne treba gledati u zube, nego još jednom čestitati i igračima i stručnom štabu na velikom uspehu.

Ova generacija je osvojila zlato do 19 godina, zatim i u uzrastu do 20 godina. Može li da se očekuje i titula prvaka Evrope u uzrastu do 21 godine u Poljskoj?

-Ja verujem u ove momke, verujem u stručni štab i bez obzira što će biti mnogo teško, jer su se plasirale sjajne reprezentacije, najbolje što Evropa ima, mislim da možemo da napravimo uspeh – rekao je Mitar Mrkela.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Jedan od igrača koji ima već dve titule je Mijat Gaćinović…

-Cilj je bio da se plasiramo na Evropsko prvenstvo i to smo ostvarili. Idemo tamo gde smo želeli od prvog dana i počinjemo da se spremamo za Poljsku- kaže Gaćinović.

Bilo je teško do samog kraja meča u Dramenu?

-Pretpostavljali smo da će tako biti, jer Norveška je veoma dobra reprezentacija.Možda su oni sada zaslužili pobedu, ali sve zajedno kada se sabere, mi smo zaslužili plasman.
Može li ova generacija i do trećeg zlata?

-Svima je to želja. Ova selekcija to može da ostvari, ali dug je put do zlata u Poljskoj.Samo treba da nastavimo da radimo kao do sada i nagrada će sigurno doći – ističe Mijat Gaćinović.

Nemanja Maksimović je zajedno sa Markom Grujićem obavio ogroman deo posla na sredini terena.

-Igrali smo protiv sjajne ekipe, mogli daleko pre kraja da rešimo utakmicu, ali plasman se nije dovodio u pitanje. Imali smo mnogo šansi koje nismo iskoristili, ali najvažnije je da smo ispunili cilj – ističe Maksimović.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Sa Vukašinom Jovanovićem je bio dobar tandem u dva meča sa Norvežanima i na njihovu adresu idu takođe velike zasluge za ostvareni plasman na EP – Darko Lazić.

-Odigrali smo dobru utakmicu, uradili smo ono što nam je bio cilj, u dva meča bili bolji od Norveške i sigurno da svi moramo i možemo da budemo zadovoljni. Hvala i navijačima, imali smo fantastinu podršku i u Dramenu, osećali smo se kao da igramo na našem terenu. Sada se okrećemo Poljskoj – rekao je odlični defanzivac.

Ušao je u igru i napravio mnogo problema Norvežanima, Ognjen Ožegović.

-Taktički smo odigrali odlično, ispoštovali sve što nam je selektor rekao i uspeli smo da ispunimo cilj.Imao sam dve, ri dobre šanse, sada nije lopta htela u gol, ali nadam se da će neki drugi puta, opet kada bude bilo važno. Sada je važno da smo uspeli u onome što smo svi hteli, idemo u Poljsku. Ovo smo sanjali, a sada idemo na novo zlato – rekao je Ognjen Ožegović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter