0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

PODATAK ZA NEVERICU: Odigrao je preko 100 mečeva za Zvezdu, ali nikad na jednom stadionu…

Objavljeno: 15.11.16 u 17:26

Fudbalsko prvenstvo Srbije nastavlja se narednog vikenda utakmicama 16. kola, a Crvena zvezda gostuje Napretku u Kruševcu u subotu sa poečtkom u 17 časova.

Kapiten Crvene zvezde Aleksandar Luković ističe da je pred saigračima i njim najteže gostovanje ove sezone, jer je Napredak najprijatnije iznenađenje prvenstva.

– Ovo će bez sumnje biti najteže gostovanje do zimske pauze zato što je Napredak ušao u seriju pobeda. Igraju odlično, u poslednjih šest utakmica nemaju poraz. Za naše prilike nastupaju u netipičnoj formaciji 3-5-2 i siguran sam da će nam zbog toga biti nezgodan protivnik. Pokazali su se u dosadašnjem delu prvenstva kao odlična ekipa, imaju iskusne igrače koji su dobar deo karijere proveli u inostranstvu. S druge strane, tu su i mladi fudbaleri koji imaju veliki potencijal. Za mene je Napredak najprijatnije iznenađenje ove sezone, ali, kao i u svakoj utakmici, mi smo favoriti i sve zavisi isključivo od nas. Jako je bitno da damo svoj maksimum, odigramo kako možemo i siguran sam da će nam taj pristup doneti nova tri boda – rekao je Zvezdin kapiten.

MISIJA (NI)JE USPELA: Došao je uz veliku pompu, ali ove zime ipak odlazi iz Crvene zvezde (FOTO)

Luković teren ne vidi kao otežavajuću okolnost na utakmici protiv Napretka.

– Čujem se sa svojim kumom Bojanom Miladinovićem koji mi je rekao da je teren u dosta dobrom stanju. Ukoliko ne bude jakih padavina smatram da nam to uopšte neće predstavljati problem. Sa druge strane, teren kakav je nama takav je i njima, nikada ne tražim alibi te vrste iako bismo po boljem terenu pokazali lepšu i atraktivniju igru.

Kao najjači adut Kruševljana Luković ističe odbranu.

– Najveća opasnost po naš tim će biti moj kum Miladinović. Šalu na stranu, ne bih izdvajao nikog posebno jer kao tim igraju odlično. Odbrana im je zaista dobra, trenutno su među tri ekipe koje su primile najmanje golova. To pokazuje da su zaista kompaktna i dobra ekipa i biće potrebno mnogo napora da ovu utakmicu rešimo u svoju korist.

VIJEIRA DEFINITIVNO ODLAZI: Umesto njega stižu čak dvojica novih napadača!

Zvezdin kapiten će prvi put u karijeri igrati protiv Napretka u Kruševcu.

– Jedina utakmica sa Napretkom koju pamtim je sada na startu sezone na Marakani kada smo odigrali 2:2 . U prošlom mandatu u Zvezdi Napredak nije bio u prvoj ligi tako da nemam iskustva sa utakmicama u Kruševcu. Sada ću se potruditi da zabeležim pozitivan učinak na tom terenu. Imali smo vremena da se odmorimo, ali i lepo treniramo i pripremimo se tokom ove pauze. Nismo imali mnogo izostanaka, Manojlović, Ristić i Plavšić su sa reprezentacijom, Kanga je već duže vreme povređen tako da smo trenirali gotovo u kompletnom sastavu – zaključio je Luković.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter