5
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

FILIP KLJAJIĆ: Retko ko pomene golmana kada se pobeđuje…

Objavljeno: 15.11.16 u 11:33

Čuvar mreže Partizana ustalio se na golu posle odlaska Bojana Šaranova iz kluba i, kako kaže, iz dana u dan se trudi da opravda dato poverenje.

U razgovoru za sajt Partizana Filip Kljajić je otkrio neke golmanske rituale i činjenicu da se svi čuvari mreže drže zajedno, bez obzira ko je na gol-crti.

Kako sam kaže, zadovoljan je dosadašnjim igrama sebe i svojih saigrača.

– Napravili smo pomak u odnosu na početak sezone, pravili smo loše rezultate možda pod utiskom ispadanja iz Evrope. Sad ide sve kako treba i moramo nastaviti istim ritmom uz još dosta prostora za napredovanje kao tim. Od 11 takmičarskih mečeva dobili smo deset, ohrabrujuće, ali nema mesta niti euforiji niti ishitrenim izjavama, idemo kolo po kolo.

– Dobio sam šansu, a na meni je da je opravdam. Ništa drugo ne može da te spremi za “jedinicu” kao što može kontinuitet igara, a možda i najbitnije od svega jeste psihička stabilnost i koncentracija – rekao je Kljajić koleginici Biljani Obradović.

TEŠKA SRCA PODNEO OSTAVKU: Partizan ostao bez trenera!

Gledajući unazad, koja je najlepša, a koja najteža utakmica za tebe?

– Najteža je je sigurno bila protiv Atletik Bilbaa, a najlepša protiv AZ-a u Holandiji.

Nedavno je bio pozvan od strane Slavoljuba Muslina na okupljanje ‘A’ tima reprezentacije Srbije.

– Pre svega jedno veliko iskustvo za mene. Značio mi je puno, jer sam svojim prisustvom mogao da se uverim kako funkcioniše čitav sistem, a potom koliko je lepo, a ujedno privilegija igrati u nacionalnom dresu.

NASTAVLJA SE VRTEŠKA: Bačka uoči dolaska u Humsku izabrala novog trenera – rekordera!

Pojasnio je i kakav je odnos golmana u timu, kao i koliko oni znače u pobedama, iako ih se tada malo ko seti.

– Golmani se dosta poštuju međusobno, jer jedino golmani mogu da razumeju jedni druge, niko više. Malo nas je u timu, možda je i to razlog zbog čega je to tako.

– Tim gubi, tim pobeđuje. Naravno da će kriviti odbranu i golmana kad se izgubi, ali mi koji smo na tim pozicijama navikli smo da se nosimo sa tom odgovornošću i tu mozda dolazi ta psihicka snaga do izražaja. Iskreno, retko ko će da pomene golmana ako se pobedi – podvukao je Kljajić.

0
0

5 Komentara

  1. nine problem kljajevic. on je dobar golman Ali nam treba bolji kao story je bio stojkovic. posto balazicu ostojicu vulicevicu bozinovu jankovicu isticu ugovori a znamo da gogua napustio klub I treba da prodamo nekog za oare kao jevtovic stevanovic vidi she da CE nam trebaju d.bek dva stopera vezni igrac I napadac plus golman…bill bi dobro da vratio jojica skuletica of nasih igraca doveo bi gobeljica iz napredka I mrkica iz nisa a za stopere bi doveo marasa I jednog iskusnog a za vezni red doveo big stranca.

    0
    0
    Odgovori
  2. ..nije tacno, pitaj STOJKETAAAA , kome smo „OPROSTILI RUZNU PROSLOST“, za razliku od tebe, koji nas JOS nisi MOLIOOOO .!. XXAAXXAA .!. sto ne znaci da neces USKOROOOO .!. XXAAXXAA .!.

    0
    0
    Odgovori
  3. ..nije tacno, pitaj STOJKETAAAA , kome smo „OPROSTILI RUZNU PROSLOST“, za razliku od tebe, koji nas JOS nisi MOLIOOOO .!. XXAAXXAA .!.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter