6
Evrokup

FOTO: STARSPORT

FIBA LIGA ŠAMPIONA: Belgijanci izrešetali Partizan trojkama

Objavljeno: 15.11.16 u 21:57

U 5. kolu FIBA Lige šampiona Partizan je poražen u dvorani ‘Aleksandar Nikolić’ od Šarloa 84:70 (22:16, 27:24, 18:21, 17:9).

Crno-beli su ove sezone pretrpeli prvi poraz na svom parketu u Ligi šampiona. Kako? Zasluženo. Belgijanci, ‘fenjeraši’ u grupi’, odigrali su najbolji meč u sezoni i trojkama su izrešetali najtrofejniji srpski klub 84:70. Od petog minuta pa sve do kraja Šarloa je vodio i na kraju ubedljivo slavio.

Partizan je rivalu parirao samo pet minuta. Posle toga Šarloa je poveo i potom je prednost samo rasla, a kako i ne bi kada su gosti šutirali za tri poena 9-11 u prvom poluvrmenu. Belgijanci su na veliki odmor otišli sa 49:40. Crno-beli su se u igru vratili na samom početku treće četvrtine kada je Marinković vezao seriju 5:0, te je ‘parni valjak’ prišao na minus četiri. Ipak, to je bilo sve od čete Aleksandra Džikića na ovom meču. Igrači Šarloa su ponovo počeli da pogađaju, otišli na ‘deset plus’ i povratka više nije bilo.

Crno-bele su razbili Ričardson i Bovman sa po 16 poena, dok su po 11 ubacili Liber i Iarončevič. Kod Partizana su dvocifreni jedino bili Ratkovica i Marinković sa po 15 poena, malo da bi se dobio autsajder u grupi.

Partizan sada ima skor 3-2 u FIBA Ligi šampiona.

0
0

6 Komentara

  1. mozda smo i kikiriki publika, mozda je i kikiriki kup, ali jedno jeste sigurno, a to je da se mi nismo gasili, a da oni sto se dizu u nebesa u stvari ne postoje

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter