0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

BARAŽ ZA EP MLADIH: Pirova pobeda Norveške, Srbija je otišla u Poljsku (VIDEO)

Objavljeno: 15.11.16 u 21:04

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije plasirala se na Evropsko prvenstvo u Poljskoj narednog leta, pošto je poražena u Dramenu od Norveške 1:0, čime je sačuvala prednost iz prve utakmice 2:0.

Pirova pobeda Norveške. Srbija je na Evropskom prvenstvu. Izabranici Tomislava Sivića bili su bolji rival i u Norveškoj od rivala, mada su poslednjih 20 minuta strepeli. Ipak, prednost iz Beograda ostala je nedostižna za domaćina.

‘Orlići’ su zapretili već u 4. minutu preko Grujića, ali je njegova ‘bomba’ završila malo pored gola. Samo dva minuta kasnije centrirao je Antonov, a Milinković-Savić je glavom šutirao pored gola. Norveška je prvi put zapretila u 25. minutu, ali je Jovanović skinuo loptu sa noge napadačima domaćeg tim. Do kraja prvog dela Norveška je bila jako blizu gola, Eliunusi je izašao sam na Vanju Milinkovića – Savića, lobovao ga, ali je Lazić izbacio loptu sa gol linije.

U drugom poluvrmenu Srbija je prva zapretila preko Đurđevića, ali je on šutirao u golmana. U 70. minutu radost za domaće navijače, desni bek Norvežana je centrirao, a Eliunusi je pogodio za 1:0. Domaćin je preplovio prednost Srbije iz prvog meča. Ipak, posle tog gola Srbija je bila bliža izjednačenju nego Norveška drugom golu. Ožegović je prvo imao dve sjajne šanse, a potom i Sergej Milinković-Savić. Najveću smo imali u 90. minutu kada je isti igrač šutirao traljavo pravo u golmana Norveške, iako je imao samog Gaćinovića, ali je sebičluk igrača Lacija ‘pobedio’. Na sreću Srbija je uspela da sačuva prednost iz Beograda i sa 2:1 da se plasira na EP u Poljskoj.

Žreb za EP je na programu 1. decembra, tada ćemo saznati sa kim će u grupi biti ‘orlići’.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

NORVEŠKA – SRBIJA 1:0
/Eljunusi 70/
Stadion: Marelist u Dramenu. Sudija: Ivan Kružijak (Slovačka)

Norveška (4-4-2): Rosbah – Haraldsajd, Grener (od 90’ Samuelson), Selnes, Meling – Trondsen, Fosum – Zahid (od 55’ Beriša), Edegard, Deli (od 76’ Serlot) – Eljunusi

Srbija (4-2-3-1): V. Milinković Savić – Gajić, Lazić, Jovanović, Antonov (od 92’ Ristić)- Maksimović, Grujić – S. Milinković Savić, A. Živković (od 46’ Gaćinović), Čavrić – Đurđević (od 72’ Ožegović).

[/stextbox]

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter