0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

PORAZ KOJI NE BOLI: Omladinci Srbije poraženi od Švedske

Objavljeno: 14.11.16 u 16:47

Čekaju se novi rivali na putu do EP u Gruziji.

Omladinska reprezentacija Srbije koju predvodi selektor Milan Kosanović uspešno je okončala prvi krug kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje se održava u Gruziji 2017. godine.

Posle dve pobede protiv Moldavije i Malte, „orlići“ su bili na pragu uspeha i protiv veoma dobre reprezentacije Švedske, ali zbog naivnog isključenja Birmančevića u 53. minutu, zabeležen je poraz u meču koji nije imao veliki takmičarski značaj, jer su obe selekcije već bile obezbedile plasman u elit rundu kvalifikacija.

Dobru igru u prvom poluvremenu Srbija je uspela da valorizuje u 28. minutu posle asistencije Vlahovića i realizacije Birmančevića. Šveđani su, ipak, u smiraj prvog dela igre stigli do izjednačenja.Nastavak je doneo ponovo mnogo uzbuđenja, a zbog dva naivno dobijena žuta kartona, odnosno automatski crvenog, Birmančević je morao pre vremena u svlačionicu.

I pored toga što smo ostali u polju sa igračem manje, samo dva minuta kasnije Vlahović je postigao gol i doneo vođstvo koje su „orlići“ uspeli da čuvaju do 83. minuta. Onda je prvo Karlson doneo izjednačenje, a zatim i Lindberg u nadoknadi vremena pobedu svojoj reprezentaciji.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

STRELCI: 1:0 Birmančević 28.1:1 Degerlund 42,2:1 Vlahović 55, 2:2 Karlson 82, 2:3 Lindberg 90+1.
Stadion: SC FSS u Staroj Pazovi.
Gledalaca: oko 200.
Sudija: Kristo Tohver (Estonija). Pomoćnici: S.Klasen(Estonija), P.Roninson (Severna Irska).
Žuti kartoni: Gojkov, Birmančević (Srbija), Šabović, Svanberg (Švedska).
Crveni karton: Birmančević 53, Gojkov 90+4 (Srbija).

SRBIJA:Ilić, Petrović (od 66. Nišić), Dinga, Bošnjak, Mašović, Nikolić (od 83. Zlatanović), Gojkov, Birmančević, Đurić, Vlahović (od 58. Blagojević), Petrov.
ŠVEDSKA:Johanson, Jelov (od 80. Bejmo), Anderson, Degerlund,Kralj (od 80. Gjokers), Bengston (od 61. Šabović),Svenberg, Jajić, Ingelson, Karlson, Lindberg.

[/stextbox]

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter