0
Ostali sportovi

FOTO: HOTSPORT

FILIPOVIĆ NA NOVOM OKUPLJANJU: Prvo da se vratimo na zemlju, krećemo ‘od nule’

Objavljeno: 14.11.16 u 14:31

Vaterpolo reprezentacija Srbije okupila se danas u Beogradu pred početak Svetske lige, a jedan od najboljih i najiskusnijih igrača Filip Filipović ocenio je da tim počinje „od nule“ i da treba da se vrati „na zemlju“.

– Kao što je to selektor napomenuo, počinjemo od nule. Mislim da je to prava uvertira za početak novog olimpijskog ciklusa. Bez obzira na naše kolosalne uspehe proteklih godina, treba da se vratimo na zemlju i počnemo ispočetka. Jedino ćemo tako znati u kom smo sada stanju i imaćemo uvid na čemu treba raditi u igri i van igre da bismo bili konkurentni za Olimpijske igre u Tokiju – rekao je Filipović novinarima u Beogradu.

Srbija odbranu trofeja u Svetskoj ligi počinje utakmicom sam Rumunijom u Kragujevcu u utorak, a na taj meč će doći kao aktuelni olimpijski, svetski i evropski prvak.

– Vreme je da se grade atmosfera i tim koji će biti konkurentan za Tokio. Daleko je Tokio, a daleko je i Rio. Ovom utakmicom ćemo da se predstavimo našoj publici olimpijski šampioni. Bilo bi dobro da bude pun bazen, da ljubitelji reprezentacije i sporta dodju i pozdrave olimpijske šampione. Osim Žileta (Živko Gocić) i Bobana (Slobodan Nikić), biće tu cela reprezentacija. Mislim da će i Andrija (Prlainović) doći, iako ne može da igra – rekao je Filipović.

Novinari su pitali krilo „delfina“ da li treba da ima razumevanja za eventualne slabije rezultate reprezentacije u narednom periodu.

– Javnost se neće navići na neuspehe vaterpolo reprezentacije. Siguran sam da će nas osuditi na prvom koraku kad budemo zastali, ali treba da se ima u glavi da se ekipa promenila i da zbog opšteg dobra valja malo stati, da se povučei ručna, pa možda i nešto izgubimo da bismo stekli pravu sliku. Ovako, kada smo šampioni svega i svačega, ne možemo imati realnu sliku – rekao je Filipović.

Duško Pijetlović slično razmišlja, a rekao je da tim prvo treba da se odvoji od Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, kao i da tim treba da se navikne na odsustvo Gocića i Nikića, koji su završili igranje za reprezentaciju posle Brazila.

– Prvo da ohladimo glavu kao tim od Olimpijskih igara. Još je to sveže, ne znamo kako će biti i šta će biti. Normalno je da očekujemo neki pad, iako ćemo se truditi da igramo najbolje. Osetiće se uticaj odlaska (Gocića i Nikića), pogotovu kad je atmosfera u ekipi u pitanju. Oni su bili najstariji i oni su držali ekipu. Znali su sve kako funkcioniše. Sada je na nama da pravimo tu atmosferu. Meni je žao što su otišli, a opet mi je drago što sam toliko godina igrao sa njima i da toliko vremena provedem sa takvim ljudima – rekao je Pijetlović.

Dušan Mandić je takodje kazao da tim mora da se privikne na odsustvo važnih igrača, ali i da je srećan pred utakmicu u Kragujevcu.

– Sada počinje novi ciklus. Ovaj trening za mene ima posebno značenje. Okupili smo se prvi put bez Žileta i Bobana. Bilo mi je malo čudno, ali imamo mladu generaciju i igrače koji će doći na njihovo mesto. Uzbudjen sam i srećan sam, sa uzbudjenjem čekam utakmicu u Kragujevcu. Znam kako će nas tamo dočekati, tamo su uvek pune tribine – rekao je Mandić.

Utakmica Srbija-Rumunija igra se u utorak od 17.30 u Kragujevcu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter