2
Fudbal

12.11.16 - Wales v Serbia, FIFA World Cup Qualifier 2018 - Aleksandar Mitrovic of Serbia celebrates after scoring goal

KVALIFIKACIJE ZA SP: Izuzetno važan bod u Kardifu, bravo Mitre! (VIDEO)

Objavljeno: 12.11.16 u 22:44

U utakmici četvrtog kola Kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018 u Rusiji, fudbaleri Srbije osvojili su izuzetno važan bod u Velsu – 1:1 (1:0).

Srbija nije odigrala toliko loše u prvom poluvremenu, ali daleko od toga da smo bili na očekivanom nivou. Skupo smo platili grešku Matije Nastasića, koju je iskoristio najbolji igrač domaćeg tima Garet Bejl, topovskim udarcem sa ivice šesnaesterca.

U nastavku nismo videli mnogo šansi. Bilo ih je, ali ne tako ozbiljnih. I tako sve do 85. minuta, kada su Velšani imali odličnu priliku preko Bejla, koji je pogodio stativu. A onda, već u sledećem napadu, ogromna radost za srpske navijače. Odličan centaršut Antonija Rukavine, lopta pada na glavu Aleksandru Mitroviću, koji to rutinski realizuje. Lopta se od stative odbija u gol – 1:1.

Važno je napomenuti i to da su naši momci možda i oslabljeni u 75. mintuu meča, kada je Džo Alen rukom skinuo loptu ispred Ivana Obradovića. I umesto da pokaže na penal, španski arbitar je pokazao na – korner! Ali dobro, vratilo nam se nedugo zatim.

Moglo je i bolje. Možda smo i morali bolje. Ali, bravo momci na trudu i osvojenom bodu u gostima kod polufinaliste EP.

[stextbox id=“hotsport_text_box“]

VELS – SRBIJA 1:1 (1:0)
(Bejl 30 – Mitrović 86)

Stadion: Kardif Siti
Gledalaca: 30.000
Sudija: Alberto Undijano Maljenko (Španija)
Žuti kartoni: Bejl, Alen, Ledli, Vilijams (Vels), Nastasić, Stojković, Katai (Srbija)

VELS (4-4-2): Henesi – Ganter, Čester, Vilijams, Tejlor – Bejl, Alen, Ledli (od 84. Edvards), Remzi – Vouks, Robson-Kanu (od 68. Lorens).

SRBIJA (3-4-2-1): Stojković – Ivanović, Maksimović, Nastasić – Rukavina, Milivojević, Matić, Obradović – Kostić (od 70. Katai), Tadić – Mitrović (od 88. Gudelj).

[/stextbox]

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter