0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

NEMANJA MATIĆ PRED VELS: Ako radimo jedan za drugog, onda će biti dobro za Srbiju (FOTO)

Objavljeno: 11.11.16 u 11:58

Reprezentacija Srbije otputovala je jutros u Kardif gde je sutra od 20,45 očekuje važan kvalifikacioni duel protiv Velsa, a na aerodromu „Nikola Tesla“ brojnim novinarima obratili su se Nemanja Matić i Zoran Tošić.

Nemanja Matić se vraća u tim posle odrađene pauze od tri meča, nema sunje da će to biti veliko pojačanje za naš sastav, a dobro je i da će prilagođavanje proći bezbolno, jer novi siste Orlova nije nepoznat sjajnom vezisti Čelsija.

– Igram u klubu u tom sistemu i svakako da je lakše kada ste uigrani i kada znate u svakom trenutku šta treba da radite i kako da se krećete – rekao je Nemanja Matić na aerodromu „Nikola Tesla“, neposredno pred ulazak u avion za Kardif.

Prethodne utakmice su pokazale da novi sistem pravi malo problema kada se radi o odbrani…

-Svakoj ekipi koja promeni sistem treba vremena da se uigra,a šta su mane…to već selektor treba da analizira, jer svakako zna bolje od mene. Mi ćemo na terenu pokušati da budemo što bolji, da radimo jedan za drugog i ne dozvolimo protivniku da iskoristi neku našu manu. Ako svi budemo dali sve od sebe i radili jedan za dugog siguran sam da će na terenu sve izgledati onako kako to treba.

Koliko je bilo teško biti sa strane prethodne tri utakmice?

-Mnogo teško, lakše je biti na terenu kada možete da utičete na igru, rezultat. Mislim da smo odigrali odlično te utakmice i najvažnije je da smo prvi na tabeli. Sutra sam na raspolaganju selektoru i daću sve od sebe da pomognem ekipi.

Očekuje se dobar ambijent na koji si navikao na Ostrvu?

-Da, biće pun stadion, dobra atmosfera, oni će verovatno tražiti od svoje reprezentacije da od prvog minuta napadne i mi moramo biti spremni na sve.Ali svi mi igramo u dobrim klubovima i pred punim stadionima tako da to nije ništa novo za nas.

Analize govore da je Vels blagi favorit a opet Srbija je trenutno prva na tabeli?

-Nikad pre utakmice niko ne može da kaže da je izraziti favorit. Lako je pričati pre utakmice, a ako bi me pitali posle prvih deset minuta utakmice ko će da pobedi, onda bih možda znao odgovor, jer se vidi ko je kako ušao u meč, ko je spremniji. Sada je veoma teško prognozirati, a posao kladionica je da prognoziraju.

Da li te raduje forma Tadića i Mitrovića u kvalifikacijama, ali i na terenima u Engleskoj?

-Igraju zaista dobro. Tadić je iskusniji igrač i od njega se to očekue, dok je Mitrović u poslednjih šest meseci dosta sazreo, shvatio je koje stvari treba da radi na terenu,naravno i van terena.Shvatio je koji kvalitet ima i da treba da ga iskoristi – rekao je Nemanja Matić.

Zoran Tošić nije više prva opcija selektora najbolje reprezentacije, ali tu je za Orlove i minut i devedeset, koliko se bude od njega zahtevalo.Prvo pitanje glasi, da li je meč u Kardifu možda presudan za dalji tok kvalifikacija?

-Ne bih rekao da je pred nama ključna utakmica u ovim kvalifikacija, jer svaka utakmica je važna, ali može da bude veoma bitna ukoliko ostvarimo dobar rezultat i nastavimo tamo gde smo stali, odnosno da ostanemo na prvom mestu naše grupe. A opet u slučaju, ne daj Bože, neuspeha, ima dosta još da se igra, tako da u obe situacije pred nama je još mnogo važnih utakmica u kojima je neophodno da se ostvari dobar rezultat –rekao je Zoran Tošić.

Vels je pokazao da je ranjiv, pogotovo protiv Gruzije, a pitanje glasi: da li se više radila analiza tog meča ili utakmica koje su Velšani igrali na minilom EP u Francuskoj?

-Protiv Gruzije su igrali sa, ako mogu tako da kažem, drugim timom, bez nekih standardnih igrača koji se sada vraćaju iz povrede ili suspenzija. U tom meču nisu ličili na ekipu sa evropskog prvenstva, tako da mislim da smo ih dobro upoznali i mislim da neće biti nekih iznenađenja.

Vels nema mnogo izbora posle remija protov Gruzije, pred wima je imperativ pobede?
-Nisu ekipa koja vodi igru, opasniji su iz brzih kontri kada stvaraju najviše problema rivalu. I sa te strane moramo da budemo oprezni, a misim da će lopta biti više u našem posedu.Selektor nam je sve predočio kroz analizu i znamo šta treba da radimo na terenu.

Da li se prethodnih dana radilo na prekidima, jer su oni pokazali da smo upravu tu imali najviše problema?

-Radilo se kao i uvek do sada, svakom segmentu se posvetilo pažnje. Znamo šta teba da radimo kada se radi o defanzivnim, ali i ofanzivnim prekidima.

Mnogi bi zadovoljni bili nerešenim ishodom, a mnogi prognoziraju pobedu?

-Mislim da niko ne razmišlja o nerešenom rezultatu, svi smo pozitivni i želimo pobedu, ali u zavisnosti od toga kako se bude odvijala utakmica sumiraćemo da li je na kraju i nerešeno bilo dobro. Sve zavisi, ako vodiš, a onda primiš gol nisi zadovoljan ili obrnuto, ako gubiš a postigneš gol, drugačiji je osećaj i možes da budeš zadovoljan- rekao je Zoran Tošić pred odlazak u Kardif.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter