0
Ostali sportovi

U POSETI BEOGRADU: Članovi Evropske atletske federacije zadovoljni kako teku pripreme za EP 2017

Objavljeno: 10.11.16 u 18:05

Uoči organizacije najvećeg atletskog događaja, Evropskog atletskog prvenstva u dvorani, koje će se održati sledeće godine od 3. do 5. marta 2017. godine u Kombank areni, ove nedelje Beograd su posetili predstavnici Evropske atletske federacije.

Delegacija Evropske atletike sastojala se od 28 članova, na čelu sa potpredsednikom Evropske atletske federacije, Dobromirom Karamarinovim. Sastanci su trajali tri dana u Hotelu In, a predstavnici Lokalnog organizacionog komiteta potrudili su se da što detaljnije objasne kako teče organizacija do sada. Rešila su se problematična pitanja i predstavnici EA otišli su kući veoma zadovoljni.

– Poseta prvog potpredsednik EA sa njegovom delegacijom je prošla zadovoljavajuće. Dobili smo pozitivne ocene za do sada urađeno kao i sugestije šta je to gde kasnimo. Osnovni problem, trenuno predstavlja prenos samog takmičenja i opreme koja fali RTS-u da bi taj prenos bio na vrhunskom nivou. Od početka organizacije smo znali za taj problem, koji nažalost još uvek nije rešen. RTS mora da kupi ili iznajmi opremu i nadamo se da će u toku sledeće to biti rešeno, rekao je direktor takmičenja Slobodan Branković.

Nakon uspešno organizovanog SPAR Evropskog prvenstva u krosu 2013. godine, Beograd ima priliku još jednom da se pokaže kao sjajan domaćin.

– Još jedan problem koji imamo, tiče se video kocke koju moramo da iznajmimo ili kupimo u skladu za zahtevima Evropske federacije, i to se nadamo da ćemo uspeti da rešimo u što kraćem vremenskom roku. Sve ostalo se odvija po planu. Veoma mi je drago što smo dobili pohvale za deo posla koji smo odradili, što predstavlja dodatni elan u nastavku rada na organizaciji Evropskog prvenstva, rekao je Branković.

Znamo da je atletika kraljica sportova i sport u kome dominira timski duh, zato svi imaju za cilj da našoj publici prirede spektakl kakav do sada nisu imali priliku da vide, a sportistima najlepše uspomene iz Beograda.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter