0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

SRĐAN PLAVŠIĆ ZA HOTSPORT: Da prvo preskočimo Norvežane, pa ćemo onda razmišljati o krovu Evrope! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 10.11.16 u 11:22

Pred mladom fudbalskom reprezentacijom Srbije su dva meča biti ili ne biti, baraž sa Norveškom u borbi za plasman na Evropsko prvenstvo koje se narednog leta igra u Poljskoj.

Volja žreba u poslednjih 12 godina tako hoće da se Srbija u baražu za prvenstvo Evrope bori protiv selekcija iz Skandinavije. Godine 2004. je to bila upravo Norveška, a 2007. Švedska. U oba meča epilog je bio isti, ‘orlovi’ su u gostima gubili sa 3:0, da bi u revanšu slavili sa 5:1 i 5:0. Nema sumnje da bi mladi fudbaleri Srbije voleli da se ponovi ta 2004. godina kada su Norvežani i pored prednosti od 3:0 posle prvog meča demolirani u revanšu i naš tim je kasnije stigao do velikog finala.

Krilni napadač ‘orlova’ Srđan Plavšić je u razgovoru za HotSport istakao da veruje u plasman Srbije na Evropsko prvenstvo, ali da to neće biti nimalo lak posao i da ne bi smelo biti opuštanja, iako svi ‘orlovi’ po mišljenju evropske javnosti veliki favoriti.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

– Svakako da su naša očekivanja velika, cilj je plasman na EP. Igramo prvi meč pred našom publikom i pokušaćemo da pobedimo ne samo u Beogradu, već i u Norveškoj – počeo je priču za HotSport, Srđan Plavšić.

MIJAT GAĆINOVIĆ: Dva finala su pred nama!

intervju Svedoci smo da je mlada reprezentacija u bližoj istoriji igrala protiv Skandinavaca u baražu za EP i da je plasman na završni turinr uvek izborila na domaćem terenu. Koliko je važno da se u Beogradu zabeleži dobar rezultat pred revanš u Norveškoj?

– To je veoma važno, ne samo zbog rezultata, već i samopouzdanja ekipe pred revanš. Sigurno da bi nam pobeda u Beogradu bila veliki vetar u leđa pred put u Norvešku. U ova dva meča nemamo pravo na grešku.

intervju Da li ste spremni za vanredne uslove koji vas čekaju u Darmenu, jer u ovo doba godine u Norveškoj su veoma niske temperature i najverovatnije će vas sačekati minus?

– To je istina. Znamo da nas čeka veoma hladno vreme u Norveškoj. Ipak, put severa Evrope krenućemo par dana ranije, odraditi nekoliko treninga i pokušati da se adaptiramo na uslove. Verujem da će to biti dovoljno vremena – rekao je za HotSport, Srđan Plavšić.

DA SE SE PROTIVNIKU SLEDI KRV: Pogledajte tim koji se odazvao Nenadu Lalatoviću (FOTO)

intervju Norvežani su za mečeve sa Srbijom iz ‘A’ tima prekomandovali igrače koji mogu da igraju za mladu reprezentaciju. Da li je činjenica da ti momci nisu igrali kvalfikacije prednost za naš tim ili ne?

– Mislim da ih to čini samo jačim. Takođe, odradiće i oni nekoliko treninga i uklopiće se u sistem. Mi smo dobro analizirali protivnika, veoma su organizovan tim i neće nam biti nimalo lako. Ipak, sa selektorom smo pripremili taktiku i ako budemo ispoštovali sve dogovore verujem da ćemo napraviti dobar rezultat.

Fudbal Jelen Super League season 2015-2016 Jagodina v Crvena Zvezda Srdjan Plavsic celebrates the goal Jagodina, 18.09.2015. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto©
FOTO: STARSPORT

intervju Fudbaler Reala iz Madirda Martin Odegard je prva zvezda tima, iako mu je svega 17 godina. Da li je on i najveća opasnost po naš tim?

– Svakako da je to njihov najbolji igrač i najzvučnije ime. Opasnost će sigurno pretiti od njega,ali i ostalih momaka. Tu je na potezu selektor Sivić da pripremi taktiku i potpuno zaustavi njihove ofanzivne igrače. Verujem da će to sve biti kako treba i da ćemo otvoriti vrata Evropskog prvenstva.

intervju Mnogi Srbiju vide kao jednog od favorita za osvajanje Evropskog prvenstva, najviše zbog toga što ovaj tim u većini čine igrači koji su osvojili Svetsko prvenstvo na Novom Zelandu za igrače do 20 godina. Da li ova generacija može da se popne na krov Evrope?

– Imamo veoma jaku reprezentaciju o čemu svedoče rezultati poslednjih godina. Ono što je najvažnije jeste dobra atmosfera, da kažem porodična. Naš cilj je plasman na Evropsko prvenstvo, a potom ćemo razmišljati o koracima koji slede. Ako nas kasnije posluži sreća, ko zna, možda se i popnemo na krov Evrope kao što vi kažete. Ali, idemo redom, dvoboj sa Norveškom, pa Euro o tom-potom – zaključio je u razgovoru za HotSport, Srđan Plavšić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter