4
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

PROMENE U PARTIZANU: Nikolić najavio pojačanja, ali i odlaske, da li je mislio na ovog momka?

Objavljeno: 10.11.16 u 21:02

Fudbaleri Partizana su na zasluženom mini odmoru, ne baš svi jer neki imaju reprezentativne obaveze, ali za upravu pauze nema.

Čelnici kluba u saradnju sa sportskim direktorom Ivicom Ilievim i trenerom Markom Nikolićem uveliko rade na pronalasku adekvatnih pojačanja u zimskom prelaznom roku. Sam šef stručnog štaba je najavio dolazak tri pojačanja, ali i odlazak nekih igrača.

– Čeka nas prelazni rok, za nas iz mnogo razloga odlučujući. Imamo specifičnu situaciju sa nekoliko igrača i njihovim ugovorima. Moramo u obzir da uzmemo finansijsku situaciju, neko će morati da se proda da bi ostatak tima imao mirnoću u vidu primanja svojih zarada na proleće, što je preduslov dobre atmosfere – rekao je za klupski sajt Nikolić i dodao:

– Prelazni rok ima i drugu dimenziju. Da se u njemu pravi tim za Evropu. To se ne radi u junu, nego u januaru. One koji budu otišli moraćemo da zamenimo kvalitetnim igračima. Potrebno je da se vratimo višedecenijskoj poslovnoj politici, zasnovanoj na tri izvora.

RAD U TIŠINI: Partizan traži novo pojačanje, a ime ovog Amerikanca bi obradovalo Grobare

Marko Nikolić je potom otkrio koji su to izvori:

– Prvi podrazumeva igrače iz škole, sportsku i tržišnu budućnost kluba. Drugi je izbor dva-tri povratnika, čiji igrački i ljudski kvaliteti daju boju i dušu Partizanu. U odnosu na pozicije koje nemamo stižemo do trećeg izvora, to su igrači iz ovdašnje lige i regiona. Najbolji na određenim pozicijama ili stranci u čijem dovođenju ne sme da bude greške. Nismo daleko od te politike, uz određene korekcije na planu tiču dečaka iz škole i pronalaska povratnika – rekao je u intervjuu za Partizan TV, Marko Nikolić.

FOTO: partizan.rs
FOTO: partizan.rs

Kada je reč o prodaji igrača, HotSport nezvanično saznaje da bi izvor novca Partizana u zimskom prelaznom roku mogla da bude prodaja mladog krilnog napadača Nemanje Mihajlovića. Popularni Neca nije u formi u kakvoj je bio prošlog proleća, ali je i dalje interesantan klubovima iz evropskih zemalja. Takođe, kod Marka Nikolića sve manje dobija šansu, te se spekuliše da je on jedan od onih koji će posle Nove godine napustiti Humsku.

(Izvor: YouTube/DanasConferences)

0
0

4 Komentara

  1. nikolic sad priprema Tim I pojacanja koja my nisu dali u prvom pokusaju ..treba se setiti kompozicije tima prvi put pa sad pokusati sklopiti Tim of ovih sto imamo plus pojacanja sve zbog evrope. fali nam skuletic. fali nam Jaca odbrana bocni brzi igraci ..Ali najvise bi bio dobro da imamo reprezentativno igraca za a reprezentaciju oko koga bi se skupljali mladji it’d. sto se rice nasih mladih ne vidim koji bi bio standard u prvom timu treba nam ekstra MLAs igraca.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter