1
Ostali sportovi

NOĆ PRODUŽETAKA: Čikago nastavio niz, Kanađani se revanširali, „klinac“ rešio meč u Ohaju (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 10.11.16 u 12:26

Sreda veče je uvek rezervisana za najveća rivalstva u najjačoj hokejaškoj ligi na svetu, NHL.

U noći između srede i četvrtka odigrane su tri utakmice u En-Ejč-Elu. U svim je posle isteka regularnog dela bilo nerešeno, tako da su sve ekipe upisale barem po bod.

U „Skottrejd Centru“ u Sent Luisu palice su ukrstili domaći Bluzi i Čikago Blekhoksi. Gosti iz Ilionisa su uspeli da slave posle produžetka sa 2:1 (0:0, 1:0, 0:1, 1:0). Iako su loše počeli sezonu, Blekhoksi su se ipak sabrali pa im je ovo čak sedma pobeda u nizu.

Prva trećina može da se podeli na dva dela. U prvom je Čikago imao inicijativu i situaciju pet na tri, posle isključenja Kevina Šatenkirka i Aleksa Pijatranđela, ali se treći najbolji penalti-kil u ligi uspešno odbranio. U drugom delu je bio bolji Sent Luis, a najzaslužniji za rezultat 0:0 bio je golman Blekhoksa, Kori Kroford, koji je maestralnom intervencijom pred kraj perioda spasao svoj gol.

U nastavku, već posle nepunih dva minuta Čikago je stigao do prednosti. Posle izuzetno jakog šuta sa plave linije Artemija Panarina, golman Sent Luisa, Džejk Alen, je loše regovao odbivši pak direktno na palicu Marijana Hose, a spretnom Slovaku nije bilo teško da smesti pak u mrežu za 1:0. Iako su Bluzi dodali gas posle primljenog pogotka, sjajni Kroford je odlično branio pa je rezultat ostao nepromenjen do kraja druge trećine.

U poslednjem periodu pred kraj meča domaći su uspeli da izjednače preko kapitena Pijatranđela, posle asistencija Džejdena Švarca i Vladimira Tarasenka. Džoel Kvenevil je uložio žabu jer je smatrao da je Kroford bio ometen u branjenju od strane Jorija Lehterea, ali su sudije odbile čelendž i priznale pogodak.

U produžetak su gosti ušli sa igračem više jer je pred kraj strelac izjednačujućeg pogotka napravio veliku glupost, te je bio isključen zbog namernog izbacivanja paka van terena. I posle tek 25 sekundi nastavka Panarin je smestio loptu iza leđa Alena, za pobedu od 2:1. Panarin je time zabeležio hokejaški het-trik, jer je u prvoj trećini imao asistenciju, u trećoj tuču, a u produžetku gol!

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Sent Luis već sutra gostuje Nešvil Predatorsima, dok Čikago za dva dana dočekuje Vašington Kapitalse.

 

U ostalim mečevima viđeni su produžeci, pa i penali. Kolumbus zamalo da prokocka vođstvo od 2:0, ali su ipak u produžetku uspeli da pobede pogotkom sjajnog devetnaestogodišnjaka, Zaha Verenskog.

Bafalo je kod kuće izgubio od Otave sa 2:1 posle penala. Kanađani su se tako revanširali Sejbresima na porazu od pre nekoliko dana u glavnom gradu Kanade.

KANAĐANI CEO PLEN NOSE KUĆI: Toronto u uzbudljivom meču bolji od Bafala (FOTO) (VIDEO)

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]Kolumbus Blu Džekets – Anahajm Daks 3:2 (posle produžetka)
Bafalo Sejbres – Otava Senators 1:2 (posle penala)
Sent Luis Bluz – Čikago Blekhoks 1:2 (posle produžetka)[/stextbox]

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter