0
Fudbal

Fudbaleri Partizana i u pozadini "hrvatski deo terena"

BALKANSKI FUDBAL: Po levoj strani terena napadaju u BiH, po desnoj su u Hrvatskoj (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 10.11.16 u 13:32

Svakakve priče mogu se čuti na Balkanu, a nova potpuno bizarna stiže nam iz Republike Srpske. Ili ipak iz Hrvatske?

Fudbalski klub Partizan iz Kostajnice verovatno je jedinstven u svetu jer se njegov teren gde nastupaju teritorijalno nalazi u dve zemlje. U toku jedne utakmice fudbaleri nekoliko desetina, pa i stotina puta pređu iz Republike Srpske u Hrvatsku i obrnuto, dakle ulaze i izlaze iz Evropske unije.

Šta više, ukoliko lopta ode van teren u aut na strani Hrvatske, potreban je pasoš da se lopta vrati na teritoriju Republike Srpske.

– Granica prelazi preko našeg terena i izlazi s njega blizu korner zastavice. Praktično igramo na teritoriji dveju zemalja – rekao je predsednik Partizana iz Kostajnice Zoran Avramović.

Fudbaleri Partizana i u pozadini "hrvatski deo terena"
„Lopta je u Republici Srpskoj, a sada je u Hrvatskoj, pa je vraćena u Republiku Srpsku…“

– Raspadom Jugoslavije došli smo u ovu situaciju. Kad lopta završi malo dalje od severne aut-linije, onaj ko ide po nju ima pasoš kod sebe za svaki slučaj. Hrvatski graničari nam još nisu tražili pasoše, ali jesu nekim ljudima koji tu obrađuju zemlju – istakao je Avramović.

Nesvakidašnji slučaj u svetu fudbala, ali se može reći da fudbaleri očas posla mogu da pređu u Evropsku uniju.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter