5
Košarka

DOBRA ODLUKA CRNO-BELIH: Da li bi ovakav pakao dočekao i Partizan?

Objavljeno: 09.11.16 u 11:32

Izgleda da su čelnici Partizana doneli dobru odluku kada su letos prihvatili sugestiju KS Srbije da napuste Evrokup i prijave se za FIBA Ligu šampiona.

FIBA je na adresu Košarkaškog saveza Makedonije uputila novo upozorenje da moraju da se sankcionišu svi klubovi koji učestvuju u takmičenjima pod okriljem Evrolige, koju oni ne priznaju.

To je potvrdio i prvi čovek makedonske košarke, Petar Naumoski, koji je rekao da bi MZT Skoplje trebalo da napusti takmičenje u Evrokupu, jer će u suprotnom morati da snosi posledice.

– Nedavno smo dobili novo pismo od FIBA u kojem nas još jednom upozorava da moramo da sankcionišemo ekipe koje učestvuju u takmičenjima koja nije priznala ili će suspendovati nacionalne selekcije iz svih takmičenja, otkrio je Naumoski.

Sreća pa su u Partizanu ‘dva puta razmislili’ pre nego što su doneli odluku. Da su drugačije postupili, doveli bi u pitanje budućnost nacionalne selekcije Srbije, a onda i sebe u vrlo nelagodnu situaciju da usred sezonu moraju da istupe iz nekog takmičenja.

Klubovi imaju rok da istupe iz Evrokupa do 25. novembar.

0
0

5 Komentara

  1. A zasto ljudi koji igraju euroleague ne budu sankcionasi, to je isto takmicenje kao i evrocup.. Sve je ovo cudno i sumnjivo.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter