0
Ostale lige

FOTO: Youtube printscreen

VREMEPLOV: Golčina koja je promenila tok istorije američkog ‘sokera’ (VIDEO)

Objavljeno: 08.11.16 u 23:45

Retko se dešavalo da se tok istorije promeni u samo jednom trenutku. Međutim, upravo to dogodilo se 1989. godine u kvalifikacionom meču između Trinidada i Tobaga i Sjedinjenih Američkih Država.

Amerikancima je bila neophodna pobeda usred Trinidada i Tobaga kako bi obezbedili plasman na Svetsko prvenstvo 1990. u Italiji.

Dočekala ih je paklena atmosfera na ‘ostrvu’, takva da je stadion bio ispunjen do poslednjeg mesta, i to šest sati pre početka meča. U Trinidadu i Tobagu imali su istorijsku priliku da se plasiraju na Mundijalu. Verovali su u uspeh, pa su tako i njihove vlasti donele odluku da naredni dan, ponedeljak, bude nacionalni praznik.

30. minut bio je presudan na meču. Pol Kaliđuri primio je loptu na protivničkoj polovini, napravio jedan dribling i uputio poluvolej sa 30-ak metara od protivničkog gola. Lopta je završila u mreži.

VREMEPLOV: Vezista Zvezde čije su se levice svi protivnici plašili, a njegovi golovi su bili remek dela (VIDEO)

To je bio najvažniji od pet Kaliđurijevih pogodaka u nacionalnom timu. To je po mnogima bio i najvažniji pogodak u istoriji američkog ‘sokera’, pošto su Sjedinjene Američke Države tada prvi put nakon 40 godina obezbedile plasman na Svetsko prvenstvo.

Ovim pogotkom krenuo je procvat američkog ‘sokera’.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter